Maros Palesch Rôzne

Pracovníci bratislavského letiska sú stále v štrajkovej pohotovosti

Zamestnanci bratislavského letiska vstúpili včera do štrajkovej pohotovosti. Nespokojní sú so svojimi platmi, ktoré sú podľa nich už niekoľko rokov výrazne nízke. V hlavnom spravodajstve o tom informovala televízia TA3 s tým, že ak sa odborári s leti

** „Mzda zamestnancov v priebehu troch rokov mala sústavne klesajúcu tendenciu. Ďalšie rokovanie by už bolo mrhaním s časom, lebo obe strany si už nemali čo povedať,“** uviedol pre televíziu predseda odborov letiska Pavel Jánošík.

Na druhej strane letisko tvrdí, že trvajú štandardné vyjednávania s odborármi. „Letisko Bratislava nie je v spore s odborovou organizáciou, a preto kroky odborovej organizácie sú pre nás prekvapujúce,“ povedala hovorkyňa letiska Dana Madunická. Tvrdí, že rokovania s odborovou organizáciou letisko zintenzívni a urobí všetko preto, aby sa situácia upokojila.

Organizačný výbor hokejového šampionátu dianie na letisku prekvapilo. Najhoršieho sa zatiaľ neobávajú, ale krízové scenáre budú mať v zálohe. Na letisku pracuje viac ako 600 ľudí, štrajkovú pohotovosť podľa televízie údajne podporuje až 90 percent z nich. V súčasnosti letisko pracuje bez obmedzení.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM