Maros Palesch Rôzne

Pozvánka na Deň otvorených dverí

Na deň otvorených dverí Vás pozývajú tento týždeň dve školy. Stredná odborná škola podnikania dňa 1. decembra 2010 (streda) od 8:00 do 16:00 hod a Pedagogická a sociálna akadémia v pondelok 6. decembra 2010 od 14.00 do 17.00 hod.

Stredná odborná škola podnikania, Strečnianska 20 v Bratislave pripravila pre žiakov ZŠ a ich rodičov:

* ukážky vyučovacích hodín všeobecnovzde­lávacích a odborných predmetov
* základné informácie o školskom vzdelávacom programe a vyučovaní cudzích jazykov (anglický, nemecký, taliansky a ruský jazyk)
* informácie o odbornej praxi realizovanej v škole a na pracoviskách zamestnávateľov v predmetoch podnikanie v obchode , cestovnom ruchu, manažmente osobných financií, cvičných firmách
* o využívaní IKT vo vyučovacom procese
* o mimoškolskej činnosti a práci na projektoch

Všetci ste srdečne vítaní!

Hľadáš školu, v ktorej tradične prevládajú humanitné a umenovedné predmety, školu, v ktorej môžeš rozvíjať svoj talent a tvorivosť pod vedením skúsených pedagógov? Zaujíma ťa pedagogická činnosť a práca s ľuďmi? Si tvorivý typ? Chceš v tejto oblasti pokračovať v štúdiu na VŠ? Zaujímaš sa o psychológiu, kultúru, hudobnú či výtvarnú výchovu, tvorivú dramatiku, telesnú výchovu?

Ak si na väčšinu otázok odpovedal kladne, začni sa zaujímať o školu, ktorá sa nazýva Pedagogická a sociálna akadémia Bullova 2, 840 11 Bratislava (Pa­SA)

* je pridružená k sieti škôl UNESCO
* získala certifikát Európska značka 2006 (Európska komisia pre inovačné jazykové projekty)
* sme dlhoročnou fakultnou školou pre FiF UK, PgF UK, FTVŠ

V školskom roku 2011/2012 otvárame pre absolventov základných škôl tri študijné odbory. Všetky sú 4-ročné, všetky sa končia maturitnou skúškou.

1. Študijný odbor 7649 6 učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo Podmienkou prijatia je úspešné absolvovanie talentovej skúšky, ktorá sa skladá z hudobnej, jazykovej, výtvarnej a telesnej výchovy. Talentová skúška pre školský rok 2011/2012 bude 31. marca 2011. Absolvent štúdia je kvalifikovaný pre učiteľstvo v materskej škole aj pre vychovávateľstvo v škol. klube…

2. Študijný odbor 7662 6 animátor voľného času Absolvent je samostatný kreatívny pracovník so stredoškolským vzdelaním – animátor, ktorý je schopný organizovať čas zákazníkov (detí i dospelých) v kultúrnych zariadeniach, v múzeách a galériách, v občianskych združeniach, v zariadeniach kúpeľného a cestovného ruchu, v sanatóriách a zotavovniach a v rekreačných strediskách.

3. Študijný odbor 7669 6 pedagogické lýceum Absolvent môže pracovať ako kvalifikovaný pedagogický asistent učiteľa alebo vychovávateľa v materském, základném a strednej škole alebo jako zamestnanec vo verejnom sektore, vo výkone štát. Správy a organizáciách tretieho sektora. Je všestranne pripravený na vysokoškol. štúdium, hlavne humanitného zamerania.

Všetci maturanti majú možnosť pokračovať v štúdiu na vysokej škole. Naši absolventi sa výborne uplatňujú najmä na pedagogických, filozofických, či umeleckých fakultách. Otvoríme 3 triedy – 1 triedu odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, 1 triedu odbor animátor voľného času a 1 triedu odbor pedagogické lýceum, do každej treidy priemerne 28 žiakov.

Škola nemá vlastné ubytovacie zariadenie, ale je možné získať ubytovanie v niektorom stredoškolskom domove mládeže.

Zdroj: BSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM