Nina Táborská Krimi

Pozor na to, čo nakupujete: Predajňa s domácimi potrebami na Starej Vajnorskej predávala zákazníkom falzifikáty

V jednej z bratislavských predajní s domácimi potrebami na Starej Vajnorskej odhalili colníci predaj falzifikátov. Kontrolným nákupom našli falzifikáty holiacich strojčekov, nástavcov, pracích prostriedkov a aviváže.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na to, čo nakupujete: Predajňa s domácimi potrebami na Starej Vajnorskej predávala zákazníkom falzifikáty
Zdroj: TASR

Škodu, ktorá by uvedením týchto výrobkov na trh vznikla oprávneným osobám, colníci vyčíslili na 3061 eur.

„Bližším skúmaním vzniklo podozrenie, že sa pravdepodobne jedná o falzifikáty značiek Lenor, Ariel a Gillette. Colníci preto zaistili 222 kusov litrovej aviváže, 23 kusov štvorlitrových tekutých pracích prostriedkov, 910 kusov jednorazových holiacich strojčekov a 985 kusov vymeniteľných nástavcov do holiacich strojčekov,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Tehlárová.

Tieto napodobeniny sú nielen porušením práva duševného vlastníctva, no spotrebiteľovi hrozí, že mu spôsobia napríklad ekzémy, prípadne, že nebudú funkčné. Colníci už oslovili k spolupráci majiteľov ochranných známok. V prípade, ak sa potvrdí, že tovar bol falošný, majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky.

Colníci tiež v predajni zistili nezaevidovanie tržby v pokladnici. „Daňový subjekt mal v elektronickej registračnej pokladnici sumu o 2380,69 eura viac, ako mal v evidencii. Nakoľko táto prevádzka už v minulosti porušila zákon, kontrolóri podnikateľovi na mieste uložili pokutu vo výške 2000 eur,“ zhrnula Tehlárová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM