Tomáš Stupavský Rôzne

Pozor, aby ste nedostali pokutu od revízora! Od stredy opäť zmena v MHD

Už od 16. septembra celých sedem dní v Bratislave využívame výhodu, ktorú nám umožnila akcia Európsky týždeň mobility. Počas tohto obdobia mohli vlastníci vodičských preukazov cestovať MHD úplne zadarmo. No nezabudnite, nadchádzajúcou polnocou sa tento benefit končí.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, aby ste nedostali pokutu od revízora! Od stredy opäť zmena v MHD
Zdroj: TASR

Cestovanie zadarmo na vodičské preukazy bolo zamerané predovšetkým na vodičov individuálnej dopravy s cieľom motivovať ich, aby využili verejnú dopravu, ktorá je priateľskejšia k životnému prostrediu a zároveň lacnejšia.

V praxi to znamenalo, že od 16. do dnešného dňa do odchodu posledného denného spoja sme mali možnosť jazdiť MHD bezplatne. Stačilo mať pri sebe iba „vodičák“ vydaný v členských štátoch EÚ, ktorým ste sa následne preukázali pri bežnej kontrole cestovných lístkov.

V stredu už na lístky

Preto nezabudnite na to, že po polnoci už táto akcia neplatí a ak sa zajtra preukážete iba vodičským preukazom môže vám „napariť“ pokutu. Čiže od stredy si už opäť kupujte cestovné lístky, prípadne využívajte svoje električenky.

Prečítajte si tiež: Cestovanie zadarmo MHD sa začalo: Revízori vykonávajú kontroly, niektorí Bratislavčania o akcii ani nevedia

Témou aktuálneho ročníka bola multimodalita dopravy – vyber, zmeň, kombinuj. Bratislava postavila koncept Európskeho týždňa mobility (ETM) na dvoch nosných témach a to kľúčovej myšlienke kampane – multimodalite cestovania a 120. výročí električkovej dopravy v Bratislave.

Mesto zmenilo pôvodné rozhodnutie

Ešte týždeň pred začiatkom ETM mesto šokovalo všetkých Bratislavčanov, keď prišlo s nečakanou novinkou, že pri cestovaní zadarmo by sa ľudia museli preukazovať vodičskými aj technickými preukazmi.

Mesto odôvodňovalo túto zmenu tvrdením, že ľudia, ktorí vlastnia vodičské preukazy, ale nemajú vlastné automobily, by aj tak museli cestovať MHD. A cieľom akcie je prinútiť cestovať MHD predovšetkým vlastníkov osobných áut. Kompetentní si neuvedomovali, že je mnoho obyvateľov, ktorí napríklad nemajú na seba napísané autá alebo je vozidlo napísané na jedného z manželov.

No nakoniec mesto svoje pôvodné rozhodnutie zmenilo a vrátilo sa ku konceptu, ktorý platil aj po minulé roky, čiže k cestovaniu zadarmo stačil iba vodičský preukaz.

Prečítajte si tiež: Nepríjemná novinka počas Európskeho týždňa mobility: Na cestovanie zadarmo vám vodičský preukaz stačiť nebude

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM