Alexandra Húsková Kultúra

Poznáte Bratislavu? S Helenou Navrátilovou sa na tématických vychádzkach dozviete o našom meste viac

Projekt „Poznaj Staré mesto“ vám prináša bezplatné prehliadky Bratislavy so sprievodkyňou Helenou Navrátilovou, ktorá sprevádza turistov už rovných päťdesiat rokov. Obdivujte rokoko, či klasicizmus v uliciach Starého Mesta a vezmite aj svoje deti na vlastivednú vychádzku.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte Bratislavu? S Helenou Navrátilovou sa na tématických vychádzkach dozviete o našom meste viac
Zdroj: Dnes24.sk

Helena Navrátilová už 50. sezónu sprevádza po Bratislave turistov, ale aj domácich. Pamätá si, aké bolo naše hlavné mesto, keď sa začal stavať Most SNP a tiež keď sa v Bratislave otváral prvý obchodný dom s eskalátormi Pri­or.

Jej svieže a nesmierne pútavé komentáre budú opäť spríjemňovať nedeľné popoludnia v rámci bezplatných vlastivedných vychádzok projektu Poznaj Staré Mesto. Helena Navrátilová už túto nedeľu prevedie Bratislavčanov po pamiatkach rokoka. Začiatok je o 14.00 z Hlavného námestia.

Hoci bežne vlastivedné prehliadky po meste so sprievodkyňami absolvujú turisti, tieto sú určené Bratislavčanom, pretože často o meste, v ktorom žijeme, vieme len málo.

Kedysi existovala súťaž Poznaj svoje mesto, no dnes už je minulosťou a generácie detí vyrastajú bez toho, aby mali možnosť spoznávať Bratislavu a budovať si k nej pozitívny vzťah.

Preto sa projekt Poznaj Staré Mesto tiež zameriava na školákov a počas jari absolvovalo vďaka nemu prehliadku Bratislavy viac ako 600 žiakov.

Školskú časť v októbri zavŕši vyhodnotenie projektov v Justiho sieni Primaciálneho paláca. Podujatie je otvorené verejnosti, koná sa 9. októbra dopoludnia. V porote, ktorá bude hodnotiť práce detí, bude okrem Heleny Navrátilovej sedieť aj herečka Zuzana Haasová.

Aktuálny program podujatia

  • 20.9. VYCHÁDZKA: Rokoko. Sprevádza Helena Navrátilová. Stretávka o 14.00 na Hlavnom námestí
  • 4.10. VYCHÁDZKA: Klasicizmus. Sprevádza Helena Navrátilová. Stretávka o 14.00 na Hlavnom námestí
  • 9.10. Vyhodnotenie projektov pre základné školy, 10.00, Justiho sieň, Primaciálny palác
  • 10.10. VYCHÁDZKA: Vlastivedná vychádzka pre zvedavé deti a rodičov, 10.30, Hlavné námestie
  • 18.10. VYCHÁDZKA: Novoslohy. Sprevádza Helena Navrátilová. Stretávka o 14.00 na Hlavnom námestí

Projekt podporila Nadácia VÚB, organizuje ho občianske združenie Korzo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM