KAW Rôzne Správy

Poznáte aquaparky v blízkosti Bratislavy? Navštívte miesta, kde ožijú letné spomienky

Z dovolenkových zážitkov pri vode zostali len fotografie. Bazény zapadli lístím, ale chuť zaplávať si, je stále rovnaká. Užite si vodu aj v zime!

Ilustračný obrázok k článku Poznáte aquaparky v blízkosti Bratislavy? Navštívte miesta, kde ožijú letné spomienky
10
Galéria
Zdroj: Facebook

Najlepším liekom na smutnú zimnú nostalgiu je pohyb. V blízkosti Bratislavy nájdete niekoľko príjemných miest, kde sa vyšantia deti aj dospelí.

Aquathermal Senec

Bratislavčania to majú najbližšie do Senca. V blízkosti Slnečných jazier už roky funguje známe termálne kúpalisko. Aj v zime si môžete zaplávať vo vonkajšom bazéne, ktorý je prepojený s vnútorným. Na svoje si prídu aj deti. Menšie sa môžu vyčvachtať v detskom bazéniku, väčšie deti potešia tobogány.

Milovníci pokojného oddychu si prídu na svoje v relaxačnom svete, ktorý ponúka sauny, masáže a tiež rehabilitačné cvičenia zamerané na chrbticu.

Náš tip: Metličkovanie v saune „ruská baňa“. Hlavným nástrojom v ruskej bani je dubová, brezová, alebo jedličková metlička. Každá z nich má liečivé účinky. Ovievanie tela metličkou je druh masáže, ktorá posilňuje krvný obeh, zintenzívňuje potenie a zrýchľuje metabolizmus.

Viac sa dozviete TU.

Thermal Park Dunajská Streda

Na cestu z hlavného mesta do Dunajskej Stredy si musíte vyhradiť takmer hodinku cesty. Zážitok v Thermal Parku vám však dlhšiu cestu vynahradí. Čakajú vás blahodarné účinky termálnej vody a skutočný relax. Ten zažijete najmä v sedacej časti relaxačného bazéna s horúcou liečivou vodou.

Interiér má príjemný južanský charakter. Pre tých, ktorí sa radi vo vode zabavia, ponúka relaxačný bazén početné vodné atrakcie – veľký tobogan a tiež príjemný výhľad na jazierko so zeleným ostrovom. Pri wellness bazéne sa nachádza menší krytý plavecký bazén a jeden bazén pre najmenších s veľkým množstvom denného svetla.

Náš tip: Určite vyskúšajte parnú, infra aj fínsku saunu. Zaujímavá je tiež magnetoterapia BEMER. Zlepšuje prekrvenie, výživu a okysličenie tkanív i celého organizmu, má protizápalový účinok, urýchľuje regeneráciu po ochoreniach a strese. Budete sa cítiť ako znovuzrodení.

Viac sa dozviete TU.

Zdroj: Facebook

Thermal Corvinus Veľký Meder

Kúsok za Dunajskou Stredou, vo Veľkom Mederi, nájdete ďalšie termálne kúpalisko. Thermal Corvinus sa nachádza na okraji mesta. Termálna voda tu vyviera z dvoch prameňov. Pozitívne vplýva najmä na choroby pohybového ústrojenstva. Nájdete tam deväť bazénov s teplotou vody od 25 do 37 stupňov Celzia.

Môžete relaxovať pri animačných programoch, v oddychových priestoroch, sauna centre, wellness centre, soľnej bani či morskom kúpeli. Príjemný oddych zažijete v masážnom salóne.

Náš tip: Vyskúšajte salón krásy v Thermal Corvinus. Z kúpaliska tak odídete nielen vyšportované, ale aj zrelaxované a spokojné samy so sebou.

Viac sa dozviete TU.

Elements resort Šamorín

Kúpalisko v Šamoríne, ktoré sa nazýva aj AQUA ARENA, je súčasťou areálu ELEMENTS RESORT. Ten sa zameriava na profesionálne i rekreačné vodné športy.

Nájdete tu vonkajší 50 metrov dlhý plavecký bazén olympijských parametrov s desiatimi dráhami. V zime však využijete najmä 25 metrový vnútorný bazén, do ktorého sa zmestí osem dráh. Drobci sa môžu vyblázniť v troch detských bazénoch.

Relaxačný bazén je vybavený atrakciami ako vodné masážne trysky, gejzíry a takzvaná „divoká voda“. Kolotoč zábavy umožnia aj štyri tobogány, z ktorých dva sú vnútorné a dva vonkajšie.

Náš tip: Po kúpaní zájdite do kina. To v Elemnts rezorte je jedinečné. Usadia vás totiž na farebné Tuli vaky, ktoré sa prispôsobia kontúram vášho tela. Filmový zážitok v takomto pohodlnom „kresle“ nadobudne celkom iný rozmer.

Viac sa dozviete TU.

Čítajte aj: Tip na výlet: Najkrajšiu českú ZOO nájdete kúsok za hranicami. Môžete tam pohladiť raju

Aquaparky v okolí Bratislavy
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM