Tomáš Stupavský Samospráva

Poznáme mená kandidátov na post šéfov mestských podnikov, ktorí prešli do ďalšieho kola

Výberová komisia dnes rozhodla o 17-tich uchádzačoch kandidujúcich na posty generálnych riaditeľov a predsedov predstavenstiev v mestských podnikoch Odvoz a likvidácia odpadu, Metro Bratislava, Dopravný podnik Bratislava a Bratislavská, ktorí postupujú do ďalšej fázy.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená kandidátov na post šéfov mestských podnikov, ktorí prešli do ďalšieho kola
Zdroj: Dnes24.sk

„Som rád, že sa nám darí napĺňať záväzok, ktorý som dal Bratislavčanom. Mestské podniky sú totiž kľúčové pre život mesta, musia byť preto riadené kompetentne a odborne, v prospech Bratislavčanov,“ povedal primátor Ivo Nesrovnal.

Výberová komisia zložená zo zástupcov poslaneckých klubov mestského zastupiteľstva a zástupcov primátora rozhodla, že verejného vypočutia sa zúčastnia kandidáti:

  • OLO, a.s. – Branislav Cimerman, Tibor Čajka, Robert Molnár, Rudolf Slezák, Branislav Ujvári;
  • METRO Bratislava a.s. – Libor Gula, Vladimír Michálek;
  • DPB, a.s. – Milan Čech, Vladimír Rafaj, Zdeněk Schraml, Pavol Sovič, Milan Urban;
  • BVS, a.s. – Stanislav Beňo, Zsolt Lukáč, Milan Šindler, Robert Tencer, Alena Trančíková.

V stredu verejná diskusia s kandidátmi

Uvedení kandidáti budú mať možnosť v stredu o 9.00 v Prima­ciálnom paláci odprezentovať svoje vízie a predstavy riadenia podniku a zároveň odpovedať na otázky komisie a verejnosti.

„Vypočutie kandidátov bude verejné. Jeho cieľom je poskytnúť verejnosti príležitosť oboznámiť sa s kandidátmi, o ktorých rozhodla výberová komisia a zároveň ich uistiť o tom, že takto transparentne a odborne budú mestské podniky v budúcnosti aj riadené,“ doplnil primátor Nesrovnal.

Po vypočutí všetkých uchádzačov výberová komisia vyberie víťazného kandidáta pre každý zo spomínaných podnikov. Následne bude v septembri navrhovaných víťazov schvaľovať mestské zastupiteľstvo.

Zasadnutia výberovej komisie sa zúčastnili aj zástupcovia neziskovej mimovládnej organizácie Transparency International Slovensko (TIS). TIS plánuje po ukončení práce výberovej komisie pripraviť z celého výberového procesu hodnotiacu správu s odporúčaniami pre rozhodovacie procesy v samosprávach na Slovensku.

Prečítajte si tiež: Kandidáti na šéfov mestských podnikov prejdú užším výberom. Kto prejde sitom?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM