Maros Palesch Kultúra

Poznaj Staré Mesto

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pokračuje po prednáškach, ktoré sa konali v zimnom období na miestnom úrade, prvými tohtoročnými prehliadkami po Starom Meste.

Na prvú tohtoročnú prehliadku sa prihlásilo 45 ľudí, ktorí tak urobili počas prednášok Štefana Holčíka alebo prostredníctvom webovej stránky mpba.sk. Projekt M_P_BA je súpis obľúbených miest obyvateľov Bratislavy s ich autentickými odporúčaniami a subjektívnymi názormi.

Prehliadky po Starom Meste budú pokračovať v apríli. Staromešťania ako aj návštevníci mestskej časti sa tak môžu dozvedieť viac o histórii, pamiatkach a osobnostiach mestskej časti. Informácie o ďalších prehliadkach a podujatiach v rámci projektu Poznaj Staré Mesto budú uverejňované na webovej stránke Starého Mesta.

Projekt Poznaj Staré Mesto je projekt, ktorý pre Staromešťanov, ako aj návštevníkov, pripravila staromestská samospráva. Jeho súčasťou sú nielen bezplatné prehliadky a prednášky na rôzne témy o histórii mestskej časti, ale projekt na základných školách. Cieľom je, aby si cestu k bohatej histórii Bratislavy našli aj deti.

Zdroj + foto: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM