Správy Samospráva

Pozitívne zmeny v Lamači: Opravia cestu i chodník na Podháji

Hlavné mesto začalo opravovať približne 500 metrov dlhý úsek ulice Podháj, jednej z hlavných komunikácií na území mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívne zmeny v Lamači: Opravia cestu i chodník na Podháji
Zdroj: TASR

Tohtoročné masívne opravy bratislavských ciest sa od uplynulého víkendu týkajú aj Lamača. Hlavné mesto začalo opravovať približne 500 metrov dlhý úsek ulice Podháj, jednej z hlavných komunikácií na území mestskej časti.

Presunú zastávky

Rekonštrukcia sa týka úseku od Podlesnej ulice po Cestu na Klanec, úplne dolnú časť ulice opravovali v septembri 2017. Práce majú trvať do 27. apríla a oprava sa bude týkať aj chodníka.

Práce ovplyvnili aj premávku liniek MHD. „V čase rekonštrukcie je zrušená zastávka Studenohorská, zastávky ‚Podháj‘ a ‚Klanec‘ môžu byť operatívne počas prác premiestnené o približne 25 metrov,“ uvádza mestská časť na svojom webe.

Nový asfalt

Ďalšou komunikáciou v Lamači, ktorú má magistrát v rámci tohtoročných rekonštrukcií ciest opraviť, je hlavný tranzitný ťah na Hodonínskej ulici. Opravovať sa bude celý úsek od okružnej križovatky OK 5 až po hranicu Lamača s Dúbravkou. Nový asfalt dostane aj komunikácia v novovybudovanej svetelnej križovatke pri Pantlovi, ktorá má byť spustená k 15. máju.

Tohtoročné opravy ciest v hlavnom meste sa začali na začiatku apríla prácami na Dolnozemskej a Bajkalskej ulici. Celkovo chce bratislavský magistrát opraviť 100 km jazdných pruhov a 19 km chodníkov. Modernizácia sa má týkať aj 26 zastávok MHD, v pláne je tiež 200 bezbariérových úprav priechodov pre chodcov. Na rekonštrukciu vyčlenilo hlavné mesto 16 miliónov eur, deväť miliónov poskytol štát.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM