Rôzne

Používate ju ako električenku. Poznáte výhody Bratislavskej mestskej karty?

Existuje človek, ktorý by nemal rád zľavy a výhodné nákupy? Vďaka Bratislavskej mestskej karte zaplatíte za obed, kávičku a dokonca aj za nové topánky menej.

Ilustračný obrázok k článku Používate ju ako električenku. Poznáte výhody Bratislavskej mestskej karty?
11
Galéria

Vedeli ste, že ak ste držiteľom Bratislavskej mestskej karty (BMK), bonusy a zľavy získavate nielen v mestskej hromadnej doprave a v mestských kultúrnych a športových zariadeniach, ale aj pri nákupe tovarov v obchodoch a v prevádzkach poskytujúcich rôzne služby?

Výhody Bratislavčana

Ak máte trvalý pobyt v hlavnom meste, oproti CP-čkárom ste v istých smeroch zvýhodňovaní. So zľavou 20% si môžete zájsť nielen do Galérie mesta Bratislavy, Múzea mesta Bratislavy, ZOO a športových zariadení STaRZu (korčuľovanie, plaváreň, kúpaliská, sauny, fitnes..), napríklad na Vyhliadkovú vežu UFO sa dostanete so zľavou až 20% z ceny. Stačí, ak budete mať pri sebe Bratislavskú mestskú kartu a preukážete sa ňou.

Pri predložení karty získate napríklad päťpercentnú zľavu v čistiarni odevov, desaťpercentnú zľavu na nákup pečiva, trojpercentnú zľavu na nákup v lekárni či päťpercentnú zľavu na nákup módnej obuvi. Zoznam partnerov Bratislavskej mestskej karty nájdete TU.

Bratislavská mestská karta je multifunkčná čipová karta, ktorá tiež slúži ako plnohodnotná platobná karta, električenka, na ktorú si môžete kupovať predplatné cestovné lístky (mesačné, štvrťročné i ročné) so zľavou 10% aj ako knižničný preukaz (v Mestskej knižnici v Bratislave, Univerzitnej knižnici v Bratislave a Centre vedecko-technických informácií SR) v jednom. V peňaženke vám teda ušetrí až dve miesta na kartičky.

Ako získate kartu

BMK je multifunkčná medzinárodná čipová platobná karta Maestro. Vydávajú ju banky na základe dohody o spolupráci s hlavným mestom SR Bratislava. O kartu môžete požiadať v bratislavských pobočkách bánk VÚB banka, UniCredit banka, Poštová banka, Slovenská sporiteľňa a OTP banka. Podmienkou je mať trvalý pobyt v meste Bratislava zapísaný v občianskom preukaze.

Výhody Bratislavskej mestskej karty môžete začať využívať ihneď po jej získaní.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM