Potraviny s rovnakou značkou, názvom a obalom majú mať rovnakú kvalitu

Kvalita výrobkov má byť rovnaká. Napríklad v Rakúsku sú rovnaké potraviny nadnárodných výrobcov kvalitnejšie ako tie, čo sa predávajú na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Potraviny s rovnakou značkou, názvom a obalom majú mať rovnakú kvalitu
Zdroj: TASR

Výrobky, ktoré sa predávajú pod rovnakou značkou, volajú sa rovnako a majú rovnaký obal, by mali mať rovnakú kvalitu. Uviedla to generálna sekretárka Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) SR Ľubica Schulczová v reakcii na brífing Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR o dvojakej kvalite potravín.

Kvalita u susedov

Šéfka MPRV Gabriela Matečná (nominantka SNS) informovala, že takmer u polovice testovaných výrobkov laboratórne testy potvrdili, že v Rakúsku sú rovnaké potraviny nadnárodných výrobcov kvalitnejšie ako tie, čo sa predávajú v SR.

Nadnárodní výrobcovia či značky tak podľa nej vytvárajú dve triedy spotrebiteľov. Pri testovaní najhoršie obstáli sladené nápoje, koreniny, syry, čaje a mäsové výrobky.

Podľa slov predsedníčky Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO) Kataríny Fašiangovej obchodné reťazce považujú za zásadné, aby potraviny, ktoré ponúkajú svojim spotrebiteľom, boli bezpečné a správne označené.

Uvidíme…

„To znamená, aby označenie uvedené na obale zodpovedalo zloženiu,“ povedala Fašiangová. SAMO podľa nej nevstupuje do obchodných dodávateľsko-odberateľských vzťahov svojich členov, z dôvodu prísneho dodržiavania pravidiel hospodárskej súťaže.

„Samozrejme, v tejto téme je aliancia v mene svojich členov pripravená na odbornej báze komunikovať so štátnou správou a združeniami zastupujúcimi výrobcov,“ dodala predsedníčka SAMO.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR

Odporúčame