Maros Palesch Rôzne

Potravinová pomoc v nedohľadne

BRATISLAVA - PETRŽALKA. Petržalka má už niekoľko týždňov splnené podmienky na dodanie potravinovej výpomoci z Európskej únie a podpísanú zmluvu o spolupráci s Potravinovou bankou o.z., sklad na Romanovej ulici však naďalej zíva prázdnotou a obyvateľo

Najväčšia mestská časť Bratislavy Petržalka sa ako prvá samospráva na Slovensku aktívne pripravovala na program distribúcie potravín (hladká múka, bezvaječné cestoviny) pre obzvlášť zraniteľné osoby, ktoré sa ocitnú v ťažkej situácii. Kontaktovala Potravinovú banku Slovenska, ktorá je oprávneným subjektom na distribúciu potravín v rámci Programu dávok 2011 v Slovenskej republike.

Mestská časť našla priestory na uskladnenie potravín, upravila ich, aby zodpovedali kritériám, pričom kladné stanovisko hygienik vydal ešte 22. júna 2011. Zabezpečený a schválený skladový priestor v technobloku na Romanovej ulici c. 44 spĺňa podmienky v zmysle usmernení Poľnohospodárskej platobnej agentúry pre zabezpečenie distribúcie potravinovej výpomoci pre obyvateľov mestskej časti Bratislava-Petržalka. Stanovisko Poľnohospodárskej platobnej agentúry po vykonanej kontrole skladových priestorov na Romanovej ulici bolo odoslané Potravinovej banke o.z. viac než pred mesiacom, 18. júla. Stále však múku a cestoviny Potravinová banka Petržalke neposkytla.

K dnešnému dňu má petržalský Miestny úrad na oddelení sociálnych vecí nahlásených viac ako 300 oprávnených prijímateľov potravinovej pomoci. Občania sa na mestskú časť obracajú s otázkou, kedy sa k potravinám dostanú.

Je nám ľúto, že stále nemôžeme obyvateľom vyhovieť a sľúbenú pomoc poskytnúť, ale doteraz nám Potravinová banka v súvislosti s dodaním múky a cestovín žiadnu oficiálnu informáciu neposkytla.

Zdroj: MČ Bratislava – Petržalka, Mária Grebeňová-Laczová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM