Samospráva

Potešte deti pred Vianocami milým darčekom. Dúbravka chystá zbierku hračiek

Po vlaňajšej úspešnej zbierke a po radosti na mnohých detských tvárach chystá mestská časť Bratislava-Dúbravka aj tento rok zbierku hračiek.

Ilustračný obrázok k článku Potešte deti pred Vianocami milým darčekom. Dúbravka chystá zbierku hračiek
3
Galéria
Zdroj: TASR

Cieľom zbierky je potešiť detičky zo sociálne slabších rodín. Zbierka prebieha na oddelení sociálnych vecí a zdravotníctva na miestnom úrade na Žatevnej 4.

Hračky či knižky, ktoré by mohli najmenších Dúbravčanov potešiť, môžu obyvatelia nosiť v čase úradných hodín do konca novembra. Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia miestneho úradu v Dúbravke.

Zbierajú sa len funkčné veci

„Zbierku zámerne robíme pred Vianocami, aby si každé dieťa našlo niečo pekné pod stromčekom,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Dodáva, že pri vyhlasovaní tejto zbierky mestskú časť motivoval vlaňajší veľký záujem a aj zbierka školských pomôcok, ktorá prebiehala počas leta.

Podobne ako pri školských pomôckach aj pri hračkách mestská časť zbiera len funkčné veci, čiže také, ktoré môžu ešte slúžiť deťom a potešiť. Nemá tak ísť o „vyhodenie“ nepotrebného, ale o snahu pomôcť či dať veciam šancu na druhy život.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM