Alexandra Húsková Rôzne

Poštová a Obchodná by už mali byť bez plagátov na stĺpoch, sú totiž natreté špeciálnou farbou

Magistrát dal v uplynulých dňoch ponatierať stĺpy verejného osvetlenia na Poštovej a Obchodnej ulici v Bratislave. Použil pritom špeciálnu antiposter farbu, ktorá zabraňuje umiestňovaniu plagátov a nelegálnej reklamy na stĺpoch verejného osvetlenia.

Ilustračný obrázok k článku Poštová a Obchodná by už mali byť bez plagátov na stĺpoch, sú totiž natreté špeciálnou farbou
Zdroj: Dnes24.sk

Natretie stĺpov verejného osvetlenia je pokračovanie iniciatívy občianského združenia Obchodná ulica a okolie, ktoré v lete začalo s čistením stĺpov na Obchodnej ulici ako jednou z prvých aktivít vedúcich k vytvoreniu kvalitnejšieho verejného priestoru a lepšieho obrazu Obchodnej ulice a priľahlých ulíc.

Prečítajte si aj: Čistejšia Obchodná aj Poštová? Aktívne sa na tom pracuje

Vedenia hlavného mesta tak splnilo sľub, ktorý dalo tomuto občianskému združeniu v auguste tohto roka. Na základe tohto prísľubu, občianske združenie za pomoci prevádzkarov, dobrovoľníkov a aktivistov odstránili nelegálnu reklamu na 37 stĺpoch verejného osvetlenia.

„Na tomto prípade vidíme, že súčinnosť občianského tlaku a spolupráce mesta prináša konkrétne výsledky. Sme presvedčení, že dobrá spolupráca bude pokračovať aj pri ďaľších projektoch,“ konštatuje Davy Čajko z občianského združenia Obchodná ulica a okolie, ktoré bolo iniciatorom odstránenia nelegálnej reklamy a následného natierania stĺpov.

Stĺpy na Poštovej ulici natierala spoločnosť Siemens v rámci svojich CSR /corporate social responsibility/ aktivít na požiadanie mesta. Stĺpy na Obchodnej ulici mestský Dopravný podnik Bratislavy z vlastného rozpočtu, taktiež na požiadanie mesta.

Prečítajte si aj: Nevzhľadné graffity nápisy z centra mesta postupne miznú

Celkové náklady iba na natierania Poštovej ulice boli vo výške 2 500 eur. Stĺpy verejného osvetlenia na Obchodnej ulici sa natierali z rozpočtu Dopravného podniku.

„Ďalšie odstraňovanie nelegálnej reklamy a plagátov zo stĺpov verejného osvetlenia bude pokračovať,“ informoval Michal Ondruš z OZ Obchodná ulica a okolie.

Mesto totiž plánuje dať do poriadku viacero stĺpov verejného osvetlenia v meste, avšak všetko bude závisieť od finančných kapacít mesta.

„Sme však veľmi radi, že sme takýmto spôsobom pomohli k skrášleniu Obchodnej a Poštovej ulice. Sú to na prvý pohľad maličkosti, ale aj tie dotvárajú celkový vizuál našich priestranstiev.“ konštatuje Ivo Nesrovnal, primátor hlavného mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM