Nina Táborská Rôzne

Posledný víkend pred Vianocami sa v Bratislave nudiť nebudete. Pozrite sa, čo vás čaká

Ak ste si ešte nenaplánovali kam sa vyberiete počas víkendu, Bratislava24.sk vám ponúka prehľad rôznych podujatí, ktoré na vás čakajú už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Posledný víkend pred Vianocami sa v Bratislave nudiť nebudete. Pozrite sa, čo vás čaká
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Piatok:

Salónky

Deti, vločky, výzdoba a bábovka na Hlavnej stanici. Skrášľovanie stanice môže mať aj inú podobu. Pod takýmto heslom sa bude v posledný predvianočný piatok konať v Salóniku Hlavnej stanice akcia pred deti ale i dospelých. Cieľom je dať stanici vianočný darček.

Salónik, Hlavná železničná stanica / 10:00

Husté šplechy: Stand-up comedy show o navoňanej zdochline

Komici Silných Rečí, Temných Kecov aj Pančlajnu sa sretnú za jedným mikrofónom. Kto príde, neoľutuje. Okrem smiechu sa v tomto čase pred Vianocami budú rozdávať darčeky pre všetkých. Pre všetkých fanúšikov politicky nekorektného humoru. Reč bude o „navoňanej zdochline“ alebo ako sa medzi znalcami hovorí, o reklame.

Nu Spirit Club / 19:00 / Vstupné: 10 eur

V A4 Market

A4 – priestor súčasnej kultúry pozýva všetkých na market, kde sa môžete tešiť na originálne autorské drobnosti od výtvarníkov, dizajnérov, šperkárov či grafikov. Ak ešte nemáte vianočné darčeky, možno vám niečo originálne padne do oka práve tu. Tešiť sa môžete aj na hudobné artefatky od Exitab a LOM.

A4 – priestor súčasnej kultúry / 16:00 / dobrovoľné vstupné

Sobota:

Vianočný Dobrý trh

Trhovú sezónu tento rok uzavrie obľúbený Dobrý trh, tentokrát s vianočnou tematikou. Občianske združenie PUNKT s bratislavskou mestskou časťou Staré Mesto pripravuje tradičný Dobrý trh aj počas Vianoc, ktorý sa súčasne uskutoční v Starej tržnici, Central pasáži i na priľahlej Nedbalovej a Laurinskej ulici.

Priestorovo rozšírený vianočný Dobrý trh ponúkne oveľa viac stánkových aktivít, pokrmov i zábavy pre všetky vekové generácie. O sviatočnú atmosféru sa postará viacero hudobníkov a ďalších účinkujúcich na piatich pódiách.

Dobrý trh je prvý pouličný trh na Slovensku, ktorý ukazuje mesto inak. Skúma rôzne miesta, ulice, námestia a kladie otázky na využitie verejného priestoru.

Na potravinovom trhu v Starej tržnici nebudú chýbať tradičné vianočné dobroty, zdravé medy, ručne vyrábané oblátky, pečivo, lokálne potraviny, zelenina a ovocie, ktoré patria na štedrovečerný stôl.

Stará Tržnica / Laurinská / Nedbalova / Central pasáž/ 10:00 / Vstup voľný

Vianočný Dobrý trh pre deti

Aký by to bol trh bez tých najmenších. TUTO na nich nezabudlo ani tentokrát a počas Dobrého trhu pre nich opäť pripravilo pestrý program.

O 10:00 začínajú Sobotné dielničky pre všetky detičky. Deti budú až do 12:00 tvoriť v téme Zimná krajina fantázie a svoje výtvory si môžu odniesť so sebou a na Vianoce ich darovať pod stromček rodičom či starým rodičom.

O 15:00 sa všetci dozvieme Kde chodí spať včelia kráľovná. Spoločne s CEEV ŽIVICA a GREENPEACE Slovensko sa bude rozprávať o včielkach, trúdoch a včelích kráľovnách. Spoločne vyrobíme rôzne veci s včelou tématikou z recyklovaných materiálov.

Pomedzi to zavíta do TUTO aj pouličné divadlo Equiteatro s predstavením Za tajomstvami mesta. Divadlo Equiteatro tvorí skupina profesionálnych nadšencov, ktorí prinášajú na bratislavskú divadelnú scénu koncept interaktívneho divadla pre malých i veľkých.

TUTO / 10:00

Nedeľa:

Vegánska večera – Vianočná večera bez kapra

Vianočné večere bez kapra je súhrnný názov pre vegánske večere a iné akcie, ktoré sa uskutočnia počas decembra v rôznych mestách a obciach v oblasti Čiech a Slovenska. Majú za cieľ ukázať, že vianočné hodovanie nemusí byť vždy spojené s niektorými tradičnými zvykmi.

V poradí ide už o 42. vegánsku večeru v Bratislave.

Každý účastník prinesie vegánske jedlo, ktoré sám/a uvaril/upiekol/kúpi a pod. Jedinou podmienkou je, aby jedlo bolo bez mäsa, vajec, mlieka, mliečnych výrobkov, medu či iných živočíšnych látok.

A4 – priestor súčasnej kultúry / 19:00 / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM