Michaela Katonová Rôzne

Posledný víkend jarných prázdnin ponúka množstvo aktivít v bratislavskom regióne

Jarné prázdniny pomaly končia, ale miest i akcií, kam deti možno zobrať je stále dosť. Deti, ako aj ich rodičia si môžu v bratislavskom regióne vychutnať ešte veľa kultúrnych, náučných a športových podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Posledný víkend jarných prázdnin ponúka množstvo aktivít v bratislavskom regióne
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský región má krásnu prírodu, atraktívne prostredie, pamiatky a rôzne podujatia, myslí si predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Pávy aj tigre

Náučný chodník v Zámockom parku v Pezinku ponúka možnosť zoznámenia s názvami rastlín a živočíchov. V jeho areáli si návštevníci môžu pozrieť aj voľne pohybujúce sa pávy. Tradície malokarpatského regiónu zase predstaví Malokarpatské múzeum v Pezinku, kde stále prebieha výstava „Do Zbrane! Bitky a bojiská bratislavského kraja“. Ide o prierez dejinami vojenstva od najstarších čias do konca 2. svetovej vojny.

Prechádzku spojenú s históriou ponúka zrúcanina Biely Kameň, či lesík nad Svätým Jurom so svojimi pozostatkami gotického hradu. Nezabudnuteľným zážitkom môže byť Tigria farma v Kostolnej, ktorá každý deň od 12.00 do 16.00 h predstavuje oázu Sibírskeho Tigra.

Výhľad zo Sandbergu

Na turistický či cyklistický výlet odvezie rodiny s deťmi lanovka zo Železnej studničky na Kamzík. Premáva od štvrtka do nedele od 10.00 do 18.00 h. Na Železnej nájdete aj dve umelé jazerá a športový areál.

Nádherný výhľad, v prípade pekného počasia, si môžete vychutnať z pieskového vrchu Sandberg na Devínskej Kobyle. Pýši sa aj žraločími zubami či lastúrnikmi z mora, len ich treba nájsť. Prírodu, zvieratá a podujatia nájdete v Zoologickej záhrade, ktorá je v mesiaci február otvorená od 10.00 do 15.25 h.

Textil a prasiatka

Bibiana má pre deti pripravenú výstavu „Zaži textil“. Ide o interaktívnu výstavu o textile ako o rôznorodom materiáli, o jeho zmyslovom vnímaní, štruktúrach a podobách. Výstava je netradičná aj tým, že sa bude meniť vďaka dopĺňaniu objektov a inštalácií za neustálej aktívnej pomoci detí. Otvorené je od utorka do nedele od 10.00 do 18.00 h.

Bratislavské bábkové divadlo pripravilo na víkend pre svojich detských divákov predstavenie „Zlaté prasiatko“, inšpirované knihou Ester Starej a Martiny Matlovičovej „Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem“. Predstavenie je určené pre deti od troch rokov a hrá sa v Divadle Malá scéna STU v sobotu 27. februára o 14.30 h a v nedeľu 28. februára o 10.00 a o 14.30 h.

Pestrú ponuku majú pre svojich návštevníkov, či už malých alebo veľkých, aj Kino Mier v Senci a Modre, Kino Záhoran v Malackách, Kino Domu Kultúry v Pezinku a ďalšie.

Prečítajte si tiež: Čo všetko vás čaká cez víkend v Bratislave?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM