Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Posledný septembrový piatok: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v hlavnom meste

Posledný piatok v mesiaci bude skutočne nabitý rôznorodým programom. Na svoje si prídu nadšenci vedy, pivári, tí ktorí milujú tanec, či tí, ktorí sa chcú dozvedieť niečo nové o svojom zdraví. Pozrite si prehľad najzaujímavejších udalostí, ktoré sa budú konať v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Posledný septembrový piatok: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v hlavnom meste
Zdroj: TASR

Deň dobovoľníkov

Od deviatej ráno až do druhej poobede bude pri príležitosti Dňa dobrovoľníkov prebiehať “Veľká brigáda na hradbách pred Oktoberfestom”. Pripojiť sa môžete kedykoľvek.

Bude sa odnášať napadaná suť, odstraňovať náletové dreviny a burina a spolu s odpadkami sa bude všetko odnášať do pripraveného kontajnera.

Trochu tanca

O 9:30 sa v priestoroch Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU ukutoční Prvý tanečný kongres 2014 – Tanec.sk. Predstavia sa renomovaní slovenskí aj zahraniční odborníci v oblasti tanca. Kongres potrvá do 28. septembra a zameraný bude na mapovanie existujúceho stavu a mobilizáciu tvorivej energie, skúseností a poznania v oblasti tanečného umenia.

Niečo o zdraví

Slovenská komora zubných lekárov pripravila v rámci Dentálnych dní v Inchebe na dnes “Deň ústneho zdravia”.

Dopoludnie bude venované deťom z materských a základných škôl. Od 14.00 hodine sú v Inchebe vítaní aj rodičia s deťmi. Študenti odboru zubného lekárstva im poskytnú poradenstvo a názorne ukážu, ako čistiť a starať sa o zuby.

Vitajte v novej záhrade

V priestoroch Základnej školy na Sibírskej ulici o desiatej hodine slávnostne otvoria školskú komunitnú záhradu. Ide o jeden z občianskych projektov, ktoré uspeli v rámci takzvaného participatívneho rozpočtu mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. Zaujímavosťou je, že okrem žiakov sa do projektu aktívne zapoja aj ľudia bez domova.

Pre nadšencov vedy

Rovnako dnes štartuje aj najväčšia vedecká show na Slovensku – Festival vedy Európska noc výskumníkov. Ponúka veľa sprievodných podujatí zameraných na popularizáciu vedy.

V Bratislave sa podstatná časť programu sústredí do Starej tržnice. Všetky expozície a výstavy v Prírodovednom múzeu SNM sú v deň Noci výskumníkov otvorené od 09.00 do 24.00.

A pre milovníkov futbalu

O jedenástej sa námestí pri OC Eurovea koná konferencia UEFA Champions League Trophy Tour.

Hosťami budú napríklad slávny tréner Fabio Capello a bývalý hráč FC Liverpool, Realu Madrid či Manchestru City a anglický ex-reprezentant Steve McManaman.

Nezabudlo sa ani na pivárov

Dve desiatky slovenských pivovarov, viac ako 80 druhov piva a dva dni plné bohatého programu pre všetkých milovníkov zlatého moku.

To všetko sľubuje Staromestský Beerfest, ktorý sa na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí začne už dnes o 12stej hodine.

Piatok plný podujatí: Staré Mesto žije od rána
5
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM