Kultúra

Posledný prázdninový týždeň ponúka hneď niekoľko kultúrnych zážitkov

Fanúšikovia Comic Conu! Piatok je vaším sviatkom. Pre vás ostatných je tu Viva Musica!, spomienka na židovskú Bratislavu aj tábor s Bielymi Bicyklami.

Ilustračný obrázok k článku Posledný prázdninový týždeň ponúka hneď niekoľko kultúrnych zážitkov
Zdroj: Dnes24.sk

Hubárska poradňa

Neviete si rady s hubami? Navštívte odbornú hubársku poradňu. V spolupráci so Slovenskou mykologickou spoločnosťou je poradňa v prevádzke od 16. mája 2016, každý pondelok 15.00 – 17.00 hod. v Objavovni SNM-PM na 3. poschodí.

pondelok / 15.00 hod. / Prírodovedné múzeum SNM / vstup voľný

Letná joga na Kuchajde

Príďte si zacvičiť a zrelaxovať s jogou pri jazere. Cvičenie jogy na čerstvom vzduchu vám určite dobre padne. Miesto stretnutia je pri amfiteátri.

pondelok a streda / 18.00 hod. / Kuchajda / vstup zdarma

Milované piesne

Nenechajte si ujsť výnimočný koncert štyroch najzvučnejších hlasov slovenskej opernej scény. Adriana Kučerová, Jana Kurucová, Pavol Bršlík a Štefan Kocán zakončia 12. ročník Viva Musica! festivalu jedinečným spôsobom.

Títo štyria speváci sa predstavia netradičným spôsobom. Nebudú spievať známe operné árie tak, ako ich všetci poznáme, ale zaspievajú svoje milované piesne. Divákom ponúknu intímny pohľad do ich duše, rozpovedajú svoj príbeh prostredníctvom hudby a predstavia piesne, ktoré sú ich srdciam blízke. Nezastupiteľnú úlohu na tomto koncerte budú mať klaviristi Robert Pechanec, Aleksandra Pospíšil-Borodulina a Tahmina Feinstein, ktorí budú našich sólistov sprevádzať.

pondelok / 19.00 hod. / Nová budova SND

Taká bola židovská Bratislava

Na Mestských hradbách sa uskutoční výstava Taká bola židovská Bratislava, ktorá vám ukáže, ako to kedysi vyzeralo v Podhradí. Výstava fotografií a pohľadníc sa bude konať od 30. augusta do 30. septembra na Mestských hradbách.

utorok / 17.00 hod. / Mestské hradby

Hudobný rockový večer

Poslednou akciou tohtoročného Kultúrneho leta v Dúbravke bude totiž Hudobný rockový večer. Skupiny to na pódiu amfiteátra rozbalia od 18.-tej hodiny. Najskôr sa predvedie Juraj Kupec band, a potom Credence revival. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie neuskutoční.

streda / 18.00 hod. / amfiteáter na Valachovej ulici pri Dune, Dúbravka / vstup voľný

Nebe?

Príďte na autorské predstavenie inšpirované rozprávaním a skutočnými príbehmi žien okolo nás. V príbehu učiteľky Marušky, herečky Simony a kaderníčky Ilči dochádza ku konfliktom vďaka rôznemu videniu sveta a postojom k mužom. Dej sa odohráva tam, kde sa ocitáme po smrti. Námet, scenár, réžia, účinkujú: Daniela Zbytovská, Barbora Seidlová, Nikola Zbytovská.

streda / 20.30 hod. / Nádvorie Zichyho paláca, Ventúrska 9 / vstup 10 eur

Jesenná migrácia vtákov v nive rieky Moravy

Koniec leta je obdobím, kedy sa z nášho územia začínajú sťahovať vtáky na svoje zimoviská na juh. Mnohokrát sa zdržujú aj v skupinkách či väčších počtoch na miestach, kde sa kŕmia, odpočívajú a pripravujú sa na svoj ďaleký let. Jedným z takýchto miest je aj niva rieky Moravy a práve do jej okolia povedie aj trasa nášho cyklovýletu.

Navštívime mokraď na rakúskej strane rieky Moravy a okrem vodných vtákov (bociany, husi, kačice, volavky, bahniaky) určite nad našimi hlavami spozorujeme viaceré letiace dravce (orliak morský, orol kráľovský, haja červená, haja tmavá, myšiak hôrny, sokol myšiar, možno aj sokol sťahovavý, či rároh), zo spevavcov nateraz zmĺknuté strnádky, či zahliadneme aj niektorého z ďatľov žijúcich v tomto území (tesár čierny, ďateľ veľký, ďateľ prostredný, ďateľ malý, žlna zelená, žlna sivá). Šťastie by sme však mohli mať najmä na vtáky na migrácii, napríklad na zaujímavé bahniaky (kalužiaky, cíbiky, močiarnice).

Dĺžka trvania: 5 – 6 hodín (9.00 – 15.00 hod.)

Trasa: nenáročná, terén rovinatý, cca 28 km, časť cesty ide po málo frekventovanej vedľajšej ceste, väčšina povedie po cyklochodníku, časť cesty vedie po nespevnenej ceste

štvrtok / 9.00 hod. / zraz Devínska Nová Ves, pri zástavke MHD Na Hriadkach / účastnícky poplatok dobrovoľný

Prezentácia Comic Con

V mene Reed Exhibitions, organizátora známeho veľtrhu komiksov filmov a hier Comic Con Viedeň (VIECC), si Vás dovoľujeme pozvať na atraktívnu živú prezentáciu. Môžete sa tešiť na Cosplayerov v prepracovaných kostýmoch chodiacich po vonkajšej konštrukcii reštaurácie UFO (Skywalk), Skywalk zadarmo pre záujemcov či laserovú projekciu na Bratislavský hrad.

piatok / reštaurácia UFO a pláž pod Mostom SNP / 15.00 hod.

Letný opravovací tábor s Bielymi Bicyklami

Pre všetkých, ktorí chcú pomôcť s opravovaním Bielych Bicyklov je tu letný opravovací tábor s Bielymi Bicyklami.

piatok – nedeľa / 18.00 hod. / Areál Divoká Voda – Čunovo

Čítajte aj: Bratislava ponúka zábavu na vlnách, relax v prírode aj dobré pivko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM