Kultúra

Posledný júlový víkend bude v Bratislavskom kraji plný zábavy

Posledný júlový víkend v Bratislavskom kraji ponúkne obyvateľom a návštevníkom kraja bohaté možnosti zábavy. Či už na hodoch, jarmokoch, koncertoch alebo v Stupave na závere cyklo pretekov Župný pohár.

Ilustračný obrázok k článku Posledný júlový víkend bude v Bratislavskom kraji plný zábavy
Zdroj: Dnes24.sk

„Najbližší týždeň bude najveselšie asi v Senci. Dnes sa na južnej strane Slnečných jazier začal Senecký vínny festival, na ktorom budú slovenské, české, ale aj maďarské vína. A ten, kto víno nepije, môže sa zapojiť do sprievodných programov. Napríklad do prezentácie ľudovo-umeleckých remesiel,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Festival Viva Musica! dnes pokračuje ďalším koncertom. V bratislavskom Nu Spirite sa predstaví projekt The Future Symphony Orchestra, ktorý v sebe spája klasickú hudbu a najmodernejšiu digitálnu techniku. Autorom projektu je Miki Skuta, ktorý patrí k špičkovým slovenským hudobníkom.

Finále cyklistického Župného pohára bude v sobotu v Stupave. Štart prvých cyklistov, ktorí plánujú zdolať 105 kilometrovú trasu, bude ráno o 9:00. V sobotu podvečer budú v stupavskom Zámockom parku vyhlásení aj víťazi série Župný pohár 2015. V nedeľu sa na štartovaciu dráhu postavia bežci a na programe sú aj juniorské preteky na bicykloch.

Stupava však tento víkend ponúkne zaujímavý program nielen cyklistom. Svätojakubský jarmok sa začne v sobotu ráno o 7:00 v areáli pri Kultúrnom dome.

Jarmočná atmosféra sa bude dať tento víkend zažiť aj v Šenkviciach. Šenkvické hody od dnešného podvečera až do pondelkového večera budú atraktívne pre domácich aj pre návštevníkov. Koncerty, diskotéka, ohňostroj ale aj výstava v Obecnom múzeu, ktorá všetkým ukáže, ako vyzerá pravá Šenkvická svadba.

Bratislavský samosprávny kraj bude vďaka svojej krajskej organizácii cestovného ruchu Bratislava region tourism aj za hranicami regiónu. Zajtra ráno o pol ôsmej vyráža z Bratislavy do Brezovej pod Bradlom historický vlak s heslom S motorákom za Štefánikom. Vo vlaku sú pre cestujúcich pripravené kvízy, súťaže ale aj kultúrny program.

Prečítajte si, čo vás ešte čaká počas tohto víkendu v hlavnom meste: Chcete sa skryť pred slnkom a užiť si víkend inak ako pri vode? Takáto je bratislavská po­nuka

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM