Kultúra

Posledný aprílový víkend bude Bratislava hostiť nový hudobný festival SHARPE

Blížiaci sa hudobný festival a konferencia SHARPE v apríli ovládne priestory Novej Cvernovky. Vieme, na akých interpretov sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Posledný aprílový víkend bude Bratislava hostiť nový hudobný festival SHARPE
Zdroj: SHARPE festival

Nová Cvernovka bude posledný aprílový víkend hostiť prvý ročník hudobného festivalu spojeného s odbornou konferenciou SHARPE. Nenechajte si ujsť vyše 20 koncertov na 6 pódiách v unikátnych priestoroch bývalej chemickej priemyslovky.

Rôznorodé žánre

Nebudú chýbať vystúpenia muzikantov pod holým nebom či akustické “unplugged” variácie. K festivalovému programu sa cez deň pridajú inšpiratívne prednášky, diskusie a workshopy od skúsených hudobných odborníkov.

Návštevníci festivalu budú mať možnosť objaviť novú slovenskú i medzinárodnú hudobnú tvorbu rôznorodých žánrov, od experimentálnej elektroniky cez post-klubovú scénu, gitarovú hudbu, jazzové fúzie, shoegaze, psychedéliu, až po indie folk.

Tešiť sa môžete na mená ako Andrea Belfi, Ankathie Koi, Blue Crime, Isama Zing, Space Cats, Katarzia + Band, Katarína Máliková, Ostrov Hudby Live, Diego, Papyllon, Bad Karma Boy, Zulu Zulu a ďalší.

Konferencia pre hudobnú komunitu

Súčasťou festivalu bude konferencia pre hudobnú komunitu, ktorá otvorí mnohé zaujímavé témy. Pozostávať bude z moderovaných diskusií, prednášok, rozhovorov, praktických workshopov, ale aj diskusie so zahraničnými agentmi a manažérmi o stratégii pre kapely, ktoré sa snažia presadiť v zahraničí.

Na programe je napríklad workshop pre bubeníkov s Andreom Belfim, ktorý koncertuje s uznávaným klaviristom a skladateľom Nilsom Frahmom.

Podpora slovenskej hudby

Zámerom festivalu je predstaviť slovenskú tvorbu zahraničným hudobným hosťom a odborníkom, a pomôcť tak slovenskej hudbe zviditeľniť sa za hranicami.

Za organizáciou a dramaturgiou festivalu SHARPE stojí tím ľudí z LALA Slovak Music Export, ktorý na spomínaných aktivitách pracuje už dva roky. „O znovuoživenie idey takéhoto podujatia sa snažíme v podstate od vzniku nášho občianskeho združenia a vnímame ho ako jeden z kľúčových projektov ako ukázať slovenskú hudobnú scénu zahraničiu. Aj preto má festival prívlastok ‘showcase’, čo v preklade znamená prehliadka (novej hudby),“ uvádzajú zakladatelia.

Playlist s účinkujúcimi kapelami nájdete TU.

Viac info o festivale nájdete TU.

27. a 28. apríl / Nová Cvernovka / vstup 15 a 12 eur, zzv. Pro Pass zahŕňajúci vstup na festival a konferenciu je možné zakúpiť za 25 eur

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM