Samospráva

Poslanci schválili prenájom pozemku pre obchvat Bratislavy, kraju to vynesie 104-tisíc

Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja na svojom dnešnom rokovaní schválili prenájom pozemkov v prospech dopravnej stavby.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili prenájom pozemku pre obchvat Bratislavy, kraju to vynesie 104-tisíc
Zdroj: AAKH, s. r o.

Viac ako 104-tisíc eur by malo počas nasledujúcich troch rokov pribudnúť do pokladnice Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) za prenájom pozemkov pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) a projekt obchvatu Bratislavy D4.

Prenájom v prospech dopravnej stavby schválili poslanci BSK na svojom dnešnom rokovaní.

Predmetom nájmu je časť krajských pozemkov v katastrálnom území obce Most pri Bratislave, na ktorých má vyrásť časť úseku diaľnice D4 Jarovce-Ivanka sever a úseku D4 – Most pri Bratislave. Kraj prenajal NDS plochu v celkovej výmere približne 13 300 metrov štvorcových.

Obchvat Bratislavy

Poslanci schválili aj neskoršie zriadenie vecného bremena v prospech dopravnej stavby, ktoré bude spoplatnené. Výška jednorazovej odplaty za zriadenie vecného bremena stanoví znalecký posudok.

Úseky D4 Jarovce-Ivanka sever a D4 – Most pri Bratislave budú súčasťou obchvatu Bratislavy spolu s rýchlostnou cestou R7, ktorá je súčasťou projektu. Obchvat sa bude stavať ako projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt). Štát by mal po tridsiatich rokoch a po zohľadnení inflácie vyjsť na 1,76 miliardy eur.

Čítajte aj: Podunajske Biskupice chceli pozemky predávať samé, slovo však bude mať aj mesto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM