Správy

Poslanci Lamača zrušili uznesenie o prevode pozemku pre Bory, a. s.

Spoluvlastnícky podiel pozemku, na ktorého časti má vyrásť bytový komplex Bory bývanie, zatiaľ mestská časť Bratislava-Lamač predávať nebude.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci Lamača zrušili uznesenie o prevode pozemku pre Bory, a. s.
Zdroj: TASR

Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva poslanci rozhodli o zrušení uznesenia, ktorým 23. júna schválili prevod pozemku.

Polovičný podiel takmer 5-tisíc metrov štvorcových veľkého pozemku v katastri Lamača už vlastní spoločnosť Bory, a. s. Po rozhodnutí lamačského zastupiteľstva z júna mala získať aj druhú časť spoluvlastníckeho podielu.

Aktivisti sú proti

Proti uzneseniu sa postavili aktivisti z Lamača. Namietali, že nejde o vyrovnané pozemky a upozorňovali aj na znalcom určenú cenu, keďže spoločnosť Bory mala za meter štvorcový zaplatiť podľa uznesenia 36,70 eur. Aktivisti to považujú za značne podhodnotenú cenu. Uznesenie napadli na súde.

„Dňa 13. júla sme dostali písomnosť od dedičky po pôvodnom vlastníkovi pozemku, v ktorom nám oznámila, že podala na súde Bratislava IV žalobu o určenie vlastníctva k predmetnému pozemku a vyzvala nás, aby sme sa do rozhodnutia súdu zdržali akýchkoľvek manipulácií s uvedeným pozemkom,“ uviedol dnes na zasadnutí zastupiteľstva starosta Lamača Peter Šramko. Na základe tejto skutočnosti navrhol zrušiť uznesenie z júna.

Konanie nie je ukončené

Právnik mestskej časti Peter Šrobár upozornil, že Obvodný pozemkový úrad v Bratislave už v roku 2005 rozhodol o tom, že oprávnenej osobe priznal náhradu v podobe iného pozemku, prípadne finančnej náhrady, pretože pozemok nemožno vrátiť do vlastníctva vzhľadom na to, že nie je vo vlastníctve štátu. Aktivistka Katarína Boskovičová reagovala, že konanie ešte nie je ukončené. „Kým nie je ukončené, stále je oprávnená osoba vlastníkom pozemku,“ uviedla. Podľa Šrobára je v tejto chvíli na príslušnom súde, aby vo veci rozhodol.

Čítajte aj: Cyklisti pozor, na ceste od Slivu po Malý Slavín máte dočasnú stopku

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM