Maros Palesch Rôzne

Poslanci chcú diskutovať s kandidátkou Ingrid Konrad

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik dostal tento týždeň žiadosť, aby sa otázka mestského hlavného architekta riešila na májovom rokovaní mestského zastupiteľstva. Primátor navrhuje architektku Ingrid Konrad. Poslanecké kluby však chcú s ňou ešte disk

„Ja to rešpektujem, len dúfam, že to neznamená politizáciu problému, pretože by sme ho mali riešiť v odbornej rovine,“ povedal primátor s tým, že túto žiadosť dostal 18. apríla. Ftáčnik navrhol, aby Ingrid Konrad bola zvolená na tento post na rokovaní Mestskej rady. Oprel sa o stanovisko výberovej komisie, predložil dokumenty a jej verejné vyjadrenia.

„Poslanecké kluby s ňou chcú ešte diskutovať, dať jej možnosť predstaviť sa. Keďže sú sviatky, tak táto možnosť sa môže realizovať až po nich. To bol dôvod, prečo sa posunul ten bod zo zastupiteľstva na to ďalšie,“ reagoval predseda klubu SDKÚ-DS a Most-Híd v mestskom zastupiteľstve Ivo Nesrovnal. Dodal, že nevedel, že Konrad kandidovala za koalíciu Zmena zdola,DÚ,DS.

Podľa Ftáčnikových slov architektka Konrad kandidovala ako odborníčka, nezávislá, v ostatných komunálnych voľbách na kandidátke spomínanej koalície. „Politickú líniu, ktorá sa spája s týmto menom, by som dal bokom, teraz ju posudzujeme ako odbornú kandidátku na odbornú funkciu na úrovni mesta. Ako rozhodujúce vnímam jej odborné kvality,“ uviedol primátor.

Lídrom koalície Zmena zdola,DÚ,DS bol počas komunálnych volieb 2010 Ján Budaj ako kandidát na primátora. Ingrid Konrad je predsedníčkou Rakúsko-slovenského kultúrneho spolku vo Viedni.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM