Správy Samospráva

Poplatky za rozvoj budú v Jarovciach nižšie ako v Rusovciach

Získané prostriedky z poplatku za rozvoj v Jarovciach využijú najmä na rekonštrukciu chodníkov a verejných priestranstiev.

Ilustračný obrázok k článku Poplatky za rozvoj budú v Jarovciach nižšie ako v Rusovciach
Zdroj: TASR

Miestne poplatky za rozvoj, ktoré vstúpia do platnosti 1. marca, využijú v Jarovciach v blízkej budúcnosti najmä na existujúce projekty alebo na projekty, ktoré sú vo fáze prípravy. Potvrdil to poslanec Richard Szabó.

Peniaze využijú na opravy

„Získané prostriedky budú použité v súlade s možnosťou ich využitia, pričom z už existujúcich projektov ide najmä o rekonštrukciu chodníkov a verejných priestranstiev“, uviedol Szabó.

Miestne poplatky za rozvoj budú v Jarovciach nižšie ako v Rusovciach. Zatiaľ čo v Rusovciach za všetky typy stavieb vymenovaných v zákone, s výnimkou hospodárskych stavieb, budú platiť stavebníci 35 eur za meter štvorcový, v mestskej časti Jarovce sa táto sadzba bude týkať len stavieb na bývanie a na podnikanie.

Podpora infraštruktúry obce

Za realizovanie priemyselných stavieb, drobné stavby, rekreačné stavby, záhradné chaty a samostatne stojace garáže, odhlasovali poslanci poplatok 25 eur za meter štvorcový, pri stavbách určených na pôdohospodársku produkciu, skleníky a stavby pre vodné hospodárstvo ako aj na skladovanie vlastnej poľnohospodárskej produkcie 10 eur za meter štvorcový.

Vybraný miestny poplatok za rozvoj je finančným nástrojom, ktorý môžu využiť mestské časti na vybudovanie sociálnej a technickej infraštruktúry obce. Patria sem zariadenia starostlivosti o deti, zdravotnícke zariadenia, poskytovanie sociálnych, športových a kultúrnych služieb, verejne prístupný park, úprava verejnej zelene, miestne komunikácie, parkovacie plochy, verejné osvetlenie a technická infraštruktúra v obci.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM