Alexandra Húsková Rôzne

Pop Up bazár "Móda pomáha" vyzbieral 9 500 Eur. Peniaze pôjdu 14 rodinám s tažkým osudom

Od 22. mája do 12. júna prebiehal v bratislavskom Auparku druhý ročník charitatívneho pop-up bazáru MÓDA POMÁHA. Návštevníci mali možnosť kúpiť si oblečenie a módne doplnky, ktoré venovali úspešné a štedré ženy a zároveň pomôcť deťom v neľahkej životnej situácii.

Ilustračný obrázok k článku Pop Up bazár "Móda pomáha" vyzbieral 9 500 Eur. Peniaze pôjdu 14 rodinám s tažkým osudom
Zdroj: Dnes24.sk

Veci do pop up bazáru darovalo viac ako 50 žien. Každá si vybrala spomedzi 14 príbehov detí a rodín s neľahkým osudom z dakujeme.sk. Výťažok z predaja “módnych kúskov” išiel konkrétnemu dieťaťu či rodine.

„Veľmi sa tešíme, že jeden z príbehov sa v priebehu trvania bazáru podarilo naplniť. Príbeh Miška dosiahol 100% cieľovej sumy aj vďaka vzácnym ženám ako Martina Kisková, Jana Mutňanská, Zdenka Predná, Barbora Franeková. Miško za peniaze od darcov absolvuje rehabilitácie v centre Svetielko v Prešove, ktoré napomáhajú lepšej orientácii v priestore a stimulujú mentálny vývoj.“ hovorí Martina Tvrdoňová, spoluautorka projektu MÓDA POMÁHA a zakladateľka darcovského portálu dakujeme.sk.

Pop Up bazár MÓDA POMÁHA sa konal minulý rok po prvý krát v Kapsula pop-up shope na Šafku. „Minulý rok na jeseň sa z predaja oblečenia a doplnkov vyzbieralo takmer 6 000 eur na príbehy detí s vážnymi ochoreniami. Už touto sumou sme boli nadšené. No výška vyzbieraných peňazí 9 500 eur v priebehu troch týždňov trvania bazáru v Auparku predčila všetky naše očakávania.“ hovorí Marika Beňadik, módna blogerka a spoluautorka projektu MÓDA POMÁHA.

Príbehy detí podporili známe a štedré ženy

Medzi ženy, ktoré podporili projekt MÓDA POMÁHA patria herečky Anka Šišková, Lucia Hurajová, Helena Krajčiová, Petra Polnišová, Zuzana Šebová, moderátorky Adela Banášová, Vera Wisterová, Iveta Malachovská, Soňa Müllerová, Karin Majtánová, Andrea Chabroňová, herečky Marta Sládečková, Zuzana Porubjaková, speváčky Zdenka Predná a Lucia Lužinská, ale aj prvá dáma Martina Kisková, Adriana Kemka ambasádorka ďakujeme.sk, či podnikateľky Simona Bubánova, Slávka Toscherová, Miriam Benčíková Kušnírová, či Beáta Danglová.

Kristína Farkašová, Silvia Paldia a Andrea Chabroňová sa rozhodli pomôcť svojím darom dvojičkám Erikovi a Alexovi s detskou mozgovou obrnou. Vďaka operácii nožičiek dokážu prejsť už 10–15 krokov. Lekári im odporučili intenzívny neurorehabilitačný pobyt v Centre Svetielko v Trenčíne.

Henrieta Mickovičová, Dominika Furstenzeller a Adriana Kemka venovali módne kúsky do bazáru na podporu 15 ročného Dominika. Chlapec si vyžaduje 24 hodinovú starostlivosť. Kvalitu jeho života a rodiny by pomohla zlepšiť polohovacia stolička.

Lucia Hablovičová a Karin Majtánová si „adoptovali“ malú Mišku, ktorá sa postupne naučila pretáčať, plaziť a sedieť s oporou v tureckom sede. Dnes má 8 rokov a dokáže sa aj bicyklovať. Rehabilitácie v centre Svetielko v Prešove jej pomáhajú robiť pokroky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM