Alexandra Húsková Rôzne

Ponad Bratislavu dnes letel balón solidarity

Balón solidarity UNICEF vypustený na podporu 11. ročníka verejnej zbierky Týždeň modrého gombíka v Bratislave. Balón je pilotovaný Novozélanďanom Andrewom Parkerom Hamiltonom, ktorý s ním precestuje viac ako 100 krajín.

Ilustračný obrázok k článku Ponad Bratislavu dnes letel balón solidarity
Zdroj: TASR

Bratislavské deti dnes na Tyršovom nábreží privítali Novozélanďana Andrewa Parkera Hamiltona, ktorý so svojím teplovzdušným balónom cestuje po celom svete a podporuje UNICEF v boji proti porušovaniu detských práv.

„Hamilton si s projektom Flying High for Kids zaumienil obletieť viac ako 100 krajín s cieľom šírenia hodnôt bratstva a podpory najzraniteľnejších v tomto ťažkom období poznačenom krutosťou a vojnami,“ vysvetlil predseda Slovenského výboru pre UNICEF Juraj Mišura.

Novozélanďan už má na Slovensku za sebou návštevu Košíc. So svojím teplovzdušným balónom mieri i na Ukrajinu. Práve pre deti z tejto krajiny pripravili ich slovenskí rovesníci pozdravy.

„Chceme Ukrajine ukázať, že ich životy nie sú nám ani našim deťom ľahostajné, že stojíme pri nich a úprimne si želáme zlepšenie situácie,“ povedal Juraj Mišura.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM