Správy

Pomôžte vyčistiť brehy Dunaja. Chystá sa veľké jarné upratovanie

Už túto sobotu sa uskutoční tradičné jarné upratovanie brehov Dunaja. Aj vy môžete prispieť k tomu, aby bolo okolie našej rieky krajšie a čistejšie.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte vyčistiť brehy Dunaja. Chystá sa veľké jarné upratovanie
6
Galéria
Zdroj: ABVK

V sobotu (1. 4.) sa v Bratislave uskutoční už tradičné jarné upratovanie brehov Dunaja. Tie sú každoročne plné odpadkov. Ruku k dielu môžete priložiť aj vy, a pomôcť tak vyčistiť dunajské brehy.

Kde sa bude upratovať

V prvých rokoch bola aktivita upratovania spojená výlučne s územím Karloveskej zátoky. Minulý rok sa upratovanie podarilo rozšíriť aj o ďalšie oblasti. „V spolupráci s mestskými časťami Staré Mesto a Petržalka sme upratovanie okrem Karloveskej zátoky rozšírili aj na ľavý breh Dunaja, oblasť Aušpic v Petržalke pri Moste SNP a územie Lido, ktoré je medzi Starým mostom a Prístavným mostom,“ informoval Vladimír Mišík z Asociácie bratislavských vodáckych klubov, ktorá podujatie organizuje v spolupráci s ochranárskymi združeniami, mestskými časťami a partnerskými inštitúciami.

Pomôcť môžu, samozrejme, aj dobrovoľníci a všetci, ktorým príroda v okolí Dunaja nie je ľahostajná. Okrem upratovania si môžete pozrieť aj ukážky vodáckych klubov.

Minulý rok sa v každej zo spomínaných lokalít vyzbieralo približne päť až desať metrov kubických odpadu.

„Veríme, že keď budeme v tejto aktivite každoročne pokračovať, územie bratislavských brehov sa stane príjemnejším a ľudia tam začnú viac chodiť,“ povedal Mišík s tým, že v budúcnosti by chceli upratovanie rozšíriť ešte o ďalšie lokality. „Dúfame, že sa k nám na budúci rok pripojí Devín a oblasť Vlčieho hrdla – Micherova zátoka.“

Ilustračný obrázok

Upratovanie brehov Dunaja
6
Galéria
Zdroj: ABVK
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM