Peter Handzuš Hokej

Pomôže proti Rusom aj Višňovský?

Višňovský sa hotoval na Rusov, rozhodnutie 2 hodiny pred duelom.

Obranca Ľubomír Višňovský sa s veľkou pravdepodobnosťou štartu chystal na utorňajší večerný zápas slovenských hokejistov na MS v Bratislave. Proti Rusku s ním však realizačný tím počítal len s čiastkovými úlohami, ktoré by posilnili šance na zisk bodov, ktoré si tímy prenášajú do osemfinálovej E-skupiny.

Definitíva mala padnúť až dve hodiny pred duelom a to z rozhodnutia samotného hráča. S Višňovským sa rátalo ako s hlavným „quarterbackom“ počas početných výhod, s potenciálom nabalenia ďalších úloh, pokiaľ by sa cítil zdravotne v poriadku. Najproduktívnej­šieho obrancu základnej časti NHL trápi rameno, ktorého doliečenie si podľa jeho slov vyžaduje viac času.

// „Rozprával som sa s Ľubom, chce hrať. Prvotne s ním počítame do presiloviek, možno jedno-dve striedanie navyše. Je to na ňom, on nám na striedačke povie, či môže viac, alebo nie,“ //opísal situáciu 10 hodín pred zápasom kouč Glen Hanlon.

Napriek problémovej zdravotnej situácii sa vedenie slovenského tímu rozhodlo zariskovať a zabrať posledné miesto na súpiske hráčom Anaheimu Ducks. Ono to však až taký risk nie je, lebo po zápase s Ruskom bude možno napísať ďalšie dve mená k 3 brankárom 7 obrancom a 13 útočníkom. Hanlon potvrdil, že do kádra asi pribudne martin Cibák a pravdepodobne sa čaká na obrancu zo štvrťfinálovej série play off NHL (Chára-Meszároš).

Text+foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM