Rôzne

Pomôcť utečencom môžu aj Bratislavčania. Človek v ohrození s partnermi vyhlasujú verejnú zbierku

Občianske združenie Človek v ohrození spúšťa verejnú zbierku "Ľudia na úteku". Prostriedky zbierky poslúžia na pomoc a zmiernenie nepriaznivých podmienok, ktorým sú vystavení migranti na úteku zo svojich domovov.

Ilustračný obrázok k článku Pomôcť utečencom môžu aj Bratislavčania. Človek v ohrození s partnermi vyhlasujú verejnú zbierku
Zdroj: TASR

„V Človeku v ohrození sme presvedčení, že týmto ľudom je potrebné pomôcť bez ohľadu na to, odkiaľ a prečo utekajú,“ hovorí riaditeľ OZ Braňo Tichý. Podporiť verejnú zbierku Človeka v ohrození na pomoc utečencom je možné finančným i materiálnym spôsobom.

V rámci finančnej zbierky môžu ľudia prispievať na číslo účtu SK17110000000­02621182213, v poznámke pre prijímateľa je potrebné uviesť text „Ludia na uteku“.

„Vyzbierané peniaze budú použité na nákup a prevoz najnutnejších potrieb priamo na miesto, kde utečencom pomáhajú dobrovoľníci,“ vysvetlil Tichý.

Materiálna zbierka organizovaná spolu s kaviarňou Dobre&Dobré, Starou Tržnicou a Divadlom z Pasáže sa rozbehne vo štvrtok 3.9. na dvoch miestach – v priestoroch kaviarne Dobre&Dobré v Starej Tržnici v Bratislave a v Divadle z Pasáže v Banskej Bystrici. Bude trvať do nedele 6. septembra.

Organizácie momentálne zbierajú najmä deky, karimatky a spacie vaky, hygienické potreby a obuv. Kompletný zoznam je zverejnený na www.clovekvohrozeni.sk.

Pomoc zo zbierky bude podľa Tichého slov smerovať do Budapešti, kde utečencom žijúcim mimo azylové zariadenia pomáhajú miestni dobrovoľníci z organizácie Migration Aid.

Tichý však nevylúčil ani zmenu lokality, do ktorej bude smerovať charitatívny náklad.* „Situáciu neustále monitorujeme a v prípade potreby pomoc operatívne presunieme do iných oblastí v Maďarsku, Rakúsku, Srbsku alebo Macedónsku,“* uviedol.

Prečítajte si tiež: Rakúska polícia potvrdila 71 obetí utečencov, z toho štyri deti

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM