Martin Zvolensky Iné športy

Pólisti bodovali naplno

V piatok a v sobotu odohrali zápasy 6.kola vodnopólovej EMM extraligy mužov. Bratislavčania si zmerali sily s mladíkmi z Komárna, ktorí sú zatiaľ bez víťazstva.

V košickom derby sa už v piatok stretli najvážnejší konkurenti Slávie v boji o druhú priečku, KPŠ Akademik s mužstvom ŠKP. Z víťazstva sa tešili hráči KPŠ Staré mesto, keď zvíťazili o 3 góly. Slávia UK nastúpila s mladíkmi v základnej zostave, v bráne dostal príležitosť Lukáš Kozmér. V prvej časti hry sa Komárňania viac krát nedostali ani k zakončeniu. Aj po sérii nepresností si domáci vytvorili náskok o štyri góly. Druhá ,, štvrťka“ patrila tiež Bratislavčanom. Pokutový hod premenil Plvan, keď fauloval Váradi. V osobných súbojoch mala Slávia navrch a hráči KVP sa dostali len k strelám z diaľky, ktoré Kozmér kryl. Vyznamenal sa aj pri presilovke hostí, keď bol vylúčený Vlado Plvan. V druhej polovici sa obe mužstvá dostali do viacerých protiútokov. Kombinačne si rozumeli viac domáci, keď zakončoval Janíček na 11:3 a rýchlu kombinačnú akciu po ose Kozmér – Janíček – Peter Holas odmenili diváci potleskom. V záverečnej časti darovali domáci gól Fazekašovi, keď si nerozumeli v obrane, ale kontrolovali hru aj výsledok. Využili presilovú hru aj päť metrový pokutový hod, úspešný bol Marek Bielik a zvíťazili celkovým skóre 16:5. ** Slávia UK Bratislava – KVP Komárno 16:5 (4:0, 4:2, 5:1, 3:2)** Góly: Delič, Janíček a Bielik po 3, Korauš, Plvan, P. Holas, Krajčovič, Bilič, Brezina a Lisák po 1 – Fazekas 4, Kedro 1. rozhodcovia: Jozef Theiner a Ján Bohát ** Ďalšie zápasy 6.kola:** piatok 28. januára ŠKP Košice – KPŠ Akademik Košice Staré mesto 7:10 (3:2, 2:4, 1:2, 1:2) Góly: Molnár a S. Nagy po 2, Dilý, Eschwig a Kašper po 1 – Palaščák 3, Ligocký a A. Nagy 2, Šurim, Pataki a Zaťovič po 1.

sobota 29. januára KPŠ Nereus Žilina – ČH Hornets Košice 7:12 (0:5, 2:1, 3:2, 2:4) Góly: Kapuš 3, Zachar 2, Prelovský a Cachovan po 1 – Karabáš, Chilkó, T. Bačo, Hazui, Mravík a Kolárik po 2.

Tozan Sport Club Topoľčany – KVP NCHZ Nováky 10:6 (2:3, 4:2, 2:1, 2:0) Góly: Lacika 4, Pecz 3, Ondraška 2, Kertész 1 – Bielik a Baláž po 2, Ďurík a Tkáč po 1

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM