Krimi

Polícia vyšetruje smrť dvoch mužov, ktorých zrazil vlak

Bratislavskí policajti vyšetrujú okolnosti dvoch prípadov zrážky vlaku s človekom, ku ktorým došlo v sobotu vo večerných a dnes v skorých ranných hodinách. V oboch prípadoch išlo o mužov, ktorí vstúpili do koľajiska. Zrážka s vlakom pre nich znamenala smrť.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vyšetruje smrť dvoch mužov, ktorých zrazil vlak
Zdroj: TASR

K prvej nehode došlo v sobotu približne o 21.30 h medzi Malackami a Plaveckým Štvrtkom, keď medzinárodný osobný vlak zrazil muža. „Rušňovodič v 19,459 km v smere do Bratislavy po tom, čo spozoroval osobu v koľajisku bezodkladne použil výstražné znamenie, ako aj rýchločinné brzdenie, zrážke vlaku však už nedokázal zabrániť,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Druhý prípad sa odohral dnes, v skorých ranných hodinách na trati v časti Vinohrady. „Rušňovodič osobného vlaku súkromnej spoločnosti pri prechádzaní odbočky Vinohrady v smere na Bratislavu Hlavnú stanicu spozoroval osobu mužského pohlavia, ktorá z krátkej vzdialenosti vstúpila do koľajiska. Rušňovodič aj napriek tomu, že bezodkladne použil výstražné znamenie, ako aj rýchlobrzdu, stretu vlaku s mužom už nedokázal zabrániť,“ ozrejmila policajná hovorkyňa.

Policajti po totožnostiach mŕtvych osôb v súčasnosti pátrajú. „Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v obidvoch prípadoch trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ dodala Mihalíková.

Prečítajte si tiež: Za nahlásenie bomby v Domci hrozí Michalovi F. väzenie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM