Krimi

Polícia vyšetruje okolnosti požiaru štyroch áut v Bratislave

Policajti v hlavnom meste vyšetrujú okolnosti požiaru štyroch osobných motorových vozidiel, ku ktorému došlo dnes krátko po 2.30 h v piatom Bratislavskom okrese, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vyšetruje okolnosti požiaru štyroch áut v Bratislave
Zdroj: TASR

„Po prijatí oznámenia o požiari sa na miesto ihneď dostavila hliadka Policajného zboru, ktorá jeho hodnovernosť potvrdila. Na ceste pri vstupe do lesnej časti horeli tam zaparkované vozidlá Škoda Octavia, Toyota Avensis, Audi A4 a Jeep Cherokee,“ uviedla Mihalíková.

Zisťovateľ príčin požiarov podľa nej po ohliadnutí vozidiel nevylúčil cudzie zavinenie.

„Na miesto sa dostavil aj psovod so služobným psom, ktorý na uhasenom vozidle Toyota Avensis označil prítomnosť neznámej horľaviny,“ doplnila Mihalíková.

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. „Celková škoda na poškodených osobných motorových vozidlách bola predbežne vyčíslená na 34-tisíc eur. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ uzavrela Mihalíková.

Prečítajte si aj: Z nahlásenia bomby v Senci podozrievajú mladého Bratislavčana

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM