Rôzne

Polícia si posvietila na fajčiarov na zastávkach MHD. Pripomenula im zákon na ochranu nefajčiarov

Na zastávkach MHD a štyri metre od nich sa fajčiť nesmie! Ak zákaz porušíte, pokute sa nevyhnete.

Ilustračný obrázok k článku Polícia si posvietila na fajčiarov na zastávkach MHD. Pripomenula im zákon na ochranu nefajčiarov
4
Galéria
Zdroj: TASR

Medzinárodný deň bez fajčenia, alebo tiež nefajčiarsky deň, je podporovaný Medzinárodnou úniou boja proti rakovine (UICC). Tento deň je venovaný prevencii, zvýšeniu informovanosti o cigaretách, o ich negatívnom vplyve na ľudský organizmus. Hlavným cieľom je presvedčiť ľudí, aby sa vzdali tejto drogy a spoločne vyvinuli úsilie boja proti zákerným chorobám vedúcich k predčasnej smrti.

Pozor na zákaz!

Práve v tento deň sa vybrali do bratislavských ulíc, presnejšie na zastávky MHD, mestskí policajti. „Sústredili sme sa na najfrekventova­nejšie zastávky, teda zastávky na Námestí Franza Liszta, zastávky v okolí bývalej autobusovej stanice na Mlynských Nivách, na Hodžovom námestí, Staromestskej, ako aj zastávky v blízkosti nákupných centier,“ informuje Mestská polícia Bratislava na sociálnej sieti.

Pokutovanie nebolo primárnym cieľom akcie. Policajti chceli ľuďom hlavne pripomenúť žalostné následky fajčenia. „Po včerajšom dni 18 fajčiarov určite vie, že je tu zákon na ochranu nefajčiarov a na zastávkach MHD a štyri metre od nich sa fajčiť nesmie,“ pochválila sa polícia výsledkom.

Za fajčenie na zakázaných miestach pritom hrozí fajčiarovi bloková pokuta až do výšky 30 eur. Len v tomto roku polícia na zastávkach MHD riešila vyše 400 fajčiarov, ktorí cigaretovým dymom znepríjemňovali na zastávkach život iným cestujúcim.

Fajčenie
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM