Nina Táborská Krimi

Polícia radí vodičom: Auto nie je výklad, krádeží pred Vianocami pribúda

Bratislavská polícia upozorňuje všetkých vodičov, aby si po opustení vozidiel v ich interiéroch nenechávali žiadne veci. Treba mať na pamäti, že auto nie je výklad. Akýkoľvek predmet nechaný na sedadle je lákadlom pre zlodejov. Tento týždeň padlo za obeť v hlavnom meste hneď niekoľko áut.

Ilustračný obrázok k článku Polícia radí vodičom: Auto nie je výklad, krádeží pred Vianocami pribúda
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok zadržali policajti 37-ročného Lászla B. z Maďarska, ktorý sa mal popoludní na vonkajšom parkovisku obchodného centra so sídlom na Einsteinovej ulici vlámať do uzamknutého Mercedesu. S ukradnutým notebokom v taške ho na mieste krádeže prichytil majiteľ vozidla. Obvinenému mužovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Majiteľovi naštastie nevznikla žiadna škoda.

Toľko šťastia však nemal majiteľ vozidla zn. Iveco Daily, ktorému neznámy páchateľ odcudzil včera dopoludnia na križovatke ulíc Dudová – Hrobáková v Bratislave po vlámaní sa do riadne uzamknutého vozidla autorádio a doklady od jeho auta.

Majiteľovi vozidla vznikla celková škoda vo výške 400 eur. Policajti po páchateľovi pátrajú.

Polícia informuje, že predísť podobným nepríjemnostiam sa dá osvojením si týchto zvyklostí:

➢ Vodičom odporúčame, aby aj pri krátkodobom opustení vozidla si v jeho interiéri nenechávali autorádio, doklady, peniaze, telefón, peniaze, tašky a kabelky, oblečenie. Tieto veci nie je vhodné ani ukladať do kufra, treba ich radšej nosiť pri sebe. Keď sa ľudia sústredia na ukladanie vecí do úložných priestorov, nevšímajú si, kto ich pozoruje a keď odídu od auta, zlodej presne vie, čo ho sa vo vozidle nachádza.

➢ Parkovať treba na strážených a osvetlených parkoviskách. Keď vodič opúšťa zaparkované auto, je vhodné, aby mechanicky skontroloval, či je zamknuté a nespoliehal sa len diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie.

➢ V prípade, že vodič po návrate k vozidlu zistí, že niekto do neho násilím vnikol, je dôležité do vozidla nenastupovať a ničoho sa nedotýkať, odcudzené veci zisťovať len pohľadom. Mohlo by dôjsť k zničeniu stôp.

Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM