Krimi

Polícia počas razie zadržala 30 ľudí, kukláči vtrhli aj do priestorov televízie INTV

Národná kriminálna agentúra (NAKA) počas razie v Bratislave a na západnom Slovensku zadržala asi 30 ľudí podozrivých z ekonomickej trestnej činnosti. Do daňových podvodov by mal byť zapojený aj Peter P., ktorý je pravdepodobne mimo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Polícia počas razie zadržala 30 ľudí, kukláči vtrhli aj do priestorov televízie INTV
Zdroj: TASR

Policajti ráno nabehli do bytových a nebytových priestorov vo viacerých mestách a prehľadávali sklady, listinné doklady, účtovné záznamy či počítače.

Kukláči prišli napríklad do firiem sídliacich na Starej Vajnorskej v Bratislave i do priestorov televízie INTV, ktorá má onedlho spustiť vysielanie. Akcia však podľa webu nemala byť zameraná proti televízii. Policajti hľadali ľudí, „ktorí sú medzi sebou prepojení a ktorí môžu s televíziou nejakým spôsobom súvisieť“.

Polícia vyšetruje zločin daňového podvodu a zločin skrátenia dane a poistného. Príkaz na domovú prehliadku vydal súd. „NAKA dokumentuje závažnú daňovú trestnú činnosť, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou,“ potvrdil webu hovorca policajného prezídia Martin Wäld.

Peter P. je podľa portálu konateľom vo viac ako 10 firmách, ktoré sídlia v Bratislave. V súvislosti s ním zasahujú kriminalisti v obci Hubice v Dunajskostredskom okrese. Razia prebehla aj v bratislavskej reštaurácii Galileo, ktorej je tiež konateľom.

Prečítajte si aj: Muž vulgárne nadával okoloidúcim a sácal do ľudí

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM