Krimi

Polícia obvinila mladých Bratislavčanov z lúpeže a vyhrážania

Z lúpeže spáchanej formou spolupáchateľstva sú obvinení dvaja Bratislavčania, 19-ročný Marcel K. a 25-ročný Štefan D.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila mladých Bratislavčanov z lúpeže a vyhrážania
Zdroj: TASR

Polícia obvinila spoločne s dvojicou Bratislavčanou aj 22-ročného Jaroslava T. Všetci traja čelia aj obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.

Prví dvaja obvinení mladíci mali ešte v piatok (22.7.) krátko pred 03.00 h na Šancovej ulici v bratislavskom Starom Meste lúpežne prepadnúť muža. „Poškodený muž im z obavy o svoj život a zdravie vydal finančnú hotovosť vo výške približne 20 eur,“ uviedla Mihalíková. Krátko na to sa mali na rovnakej ulici spolu s obvineným Jaroslavom T. slovne vyhrážať zabitím ďalším dvom mužom. „Z obavy o svoj život a zdravie obaja poškodení pred vyhrážajúcimi sa mužmi z miesta utiekli,“ doplnila Mihalíková.

Obvinení Marcel a Štefan sú v súčasnosti v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ už spracoval podnet k návrhu na ich vzatie do väzby. Jaroslav čelí obvineniu na slobode. V prípade preukázania viny hrozí prvým dvom mladíkom trest odňatia slobody na tri až osem rokov, obvinený Jaroslav by si mohol vo vezení posedieť šesť mesiacov až tri roky.

Prečítajte si tiež: Bratislavčan sa pokúsil ukradnúť veci v mikrovlnke

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM