Krimi

Polícia obvinila Bratislavčana z dvoch lúpeží starších žien

Za zločiny lúpeže hrozí 40-ročnému Bohuslavovi D. z Bratislavy trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila Bratislavčana z dvoch lúpeží starších žien
4
Galéria

Polícia objasnila ďalšie dva prípady lúpežných prepadnutí, ktorých obeťami boli na území Bratislavy v uplynulom období prevažne občania vyššieho veku.

Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil zo zločinov lúpeže v súčasnosti už obvineného 40-ročného Bohuslava D. z Bratislavy. Bratislava24.sk o tom informoval krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Okradol staršie ženy

„V prvom prípade dňa 7. 10. 2016 v blízkosti vstupu do jedného z bytových domov na Poludníkovej ulici napadol poškodenú 72-ročnú ženu, ktorá následkom toho spadla na chodník. Tam s ňou menovaný zápasil o jej kabelku a igelitovú tašku, ktorú poškodená držala v ruke, pričom pri zápasení sa kabelka poškodila. To menovaný využil a kabelku s obsahom koženej peňaženky, finančnej hotovosti, osobných dokladov a mobilných telefónov odcudzil a z miesta utiekol,“ uviedol Szeiff.

Týmto konaním bola žene spôsobená škoda vo výške približne 250 eur, k zraneniu však nedošlo.

K spáchaniu druhého prípadu došlo dňa 30. 12. 2016 na Martinčekovej ulici. „Na chodníku medzi vchodmi do domov na uvedenej ulici menovaný zozadu sotil poškodenú 70-ročnú ženu, ktorá spadla na zem. Za použitia značnej sily jej následne kabelku s obsahom osobných dokladov a finančnej hotovosti vytrhol a z miesta utiekol. Poškodená žena utrpela týmto konaním ľahké zranenia,“ informoval hovorca.

Za uvedené konanie hrozí menovanému v súlade so zákonom v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Ilustračný obrázok

Páchateľ lúpežného prepadnutia
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM