Krimi Krimi Krimi

Polícia navrhla obžalovať štvoricu mladíkov strieľajúcich z auta po Bratislave

Od prípadu uplynulo už viac ako rok, udalosť sa stala v apríli 2015. Mladíci, medzi ktorými bol aj syn starostu Záhorskej Bystrice, strieľali po ľuďoch na viacerých miestach v Bratislave z airsoftovej zbrane.

Ilustračný obrázok k článku Polícia navrhla obžalovať štvoricu mladíkov strieľajúcich z auta po Bratislave
Zdroj: TASR

Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu z minulého roka, keď partia mladíkov mala z vozidla Toyota Hilux strieľať po ľuďoch na viacerých miestach v Bratislave. Strážcovia zákona neskôr zistili, že išlo o airsoftovú zbraň. Podľa medializovaných informácií jedným z obvinených v tomto prípade mal byť aj Juraj K., syn starostu jednej z bratislavských mestských častí.

O ukončení vyšetrovania informovala Tatiana Kurucová, bratislavská krajská policajná hovorkyňa. „Vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na podanie obžaloby,“ uviedla Kurucová.

Od prípadu uplynulo už viac ako rok, udalosť sa stala v apríli 2015. Strážcovia zákona vtedy informovali, že osádka vozidla sa s autom pohybovala na bratislavskej zastávke MHD Zochova, na Staromestskej ulici, ako aj na zastávke Lamač, kde jeden člen osádky bol strelcom, druhý držal terč a tretia osoba si všetko natáčala na mobilné zariadenie.

Pri streľbe nebol nikto zranený.

Poverený príslušník Policajného zboru vzniesol obvinenie voči štyrom Bratislavčanom, ktorí tvorili osádku vozidla, z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa strážcov zákona išlo o vtedy 19-ročného Demiana B., 19-ročného Ľudovíta K., 21-ročného Matúša Č. a 22-ročného Juraja K.

Obvinení sú stíhaní na slobode. Za uvedený čin hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na tri roky.

Prečítajte si tiež: Medzi mladíkmi, ktorí strieľali po ľuďoch z airsoftovej zbrane, bol aj syn starostu Záhorskej Bystrice

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM