Ľuba Lesná Krimi

Polícia bije na poplach: Bratislavčania málo používajú bezpečnostné pásy

Bratislavský kraj bol druhý v poradí podľa množstva nepoužitých bezpečnostných pásov: až 273 skontrolovaných ľudí cestovalo v aute bez zapnutého bezpečnostného pásu. Predstihol ho len Prešovský kraj, tam išlo o 450 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Polícia bije na poplach: Bratislavčania málo používajú bezpečnostné pásy
Zdroj: TASR

Počas minulého týždňa (od 8. do 14. septembra) kontrolovala polícia v celej Európe používanie bezpečnostných pásov v autách a nosenie ochranných prílb na motocykloch. Na Slovensku počas tejto akcie 2.370 policajtov skontrolovalo 24.392 osôb sediacich na sedadle vozidla povinne vybavenom bezpečnostným pásom

Pri kontrolách policajti zistili, že že bezpečnostné pásy nepoužívalo až 1.233 osôb sediacich na sedadle povinne vybavenom bezpečnostným pásom. Nad 15 rokov sa nepripútalo 1.151 skontro­lovaných osôb a 82 osôb do 15 rokov. Čo sa týka motocyklistov a kontroly dodržiavania ich predpisov, z počtu 987 skontrolovaných motocyklistov, policajti zistili 30 porušení.

Denisa Balogová, pollicajná hovorkyňa, pre náš portál zdôraznila, že bezpečnosť v aute by nikomu nemala byť ľahostajná. „Prepravovať malé deti len na kolenách rodičov bez autosedačiek je pre väčšinu z nás nepredstaviteľné, hoci nie nevídané. Polícia preto neustále upozorňuje, aby sa v aute riadne pripútali,“ podčiarkla.

Deti menšie ako 150 cm sa smú prepravovať v aute v autosedačke, v ktorej sú riadne pripútané, doplnila Balogová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM