Krimi

Policajti pomohli zachrániť 16-ročnú Bratislavčanku. Tá sa chcela utopiť v Dunaji

Hasiči a policajti zasahovali ešte minulý týždeň na Tyršovom nábreží, kde chcela ukončiť svoj život 16-ročná Bratislavčanka. Našťastie, všetko nakoniec dobre dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Policajti pomohli zachrániť 16-ročnú Bratislavčanku. Tá sa chcela utopiť v Dunaji
Zdroj: TASR

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V boli minulý týždeň v utorok (3. 4.) krátko po 20:00 hod. vyslaní na Tyršovo nábrežie, kde malo na brehu Dunaja sedieť neznáme dievča.

Skočila do Dunaja

Hliadka bezodkladne hodnovernosť tohto oznámenia preverila a po príchode na Tyršovo nábrežie aj potvrdila. „Vo vodnom toku rieky, do pol pása sedela otočená tvárou k rieke osoba ženského pohlavia, ktorá keď spozorovala prichádzajúcu hliadku skočila do vody a začala plávať smerom do stredu rieky,“ uviedol krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti začali osobu opakovane vyzývať, aby sa vrátila k brehu, čo osoba po niekoľkých výzvach uposlúchla. Z dôvodu vytiahnutia osoby vošli policajti do rieky, avšak osoba začala opäť plávať smerom od brehu a na výzvy nereagovala.

Pomohli aj hasiči

Na miesto sa dostavili aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorý osobe hodili záchranné lano s plavákom, za pomoci ktorého sa ju podarilo priblížiť k brehu. Policajti vošli do vody, osobu vytiahli na breh a následne odovzdali do privolaného vozidla sanitky.

„Následnou lustráciou sa podarilo zistiť, že sa jedná o 16-ročnú Bratislavčanku, ktorá bola za asistencie hliadky Policajného zboru prevezená do jednej z nemocníc,“ dodal Szeiff.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM