Krimi

Policajti objasnili krádež liekov za viac ako päťstotisíc eur

Koncom mája sa dvaja muži vlámali do skladu farmaceutickej spoločnosti na Starej Vajnorskej ulici v Bratislave. Polícia už obvinila páchateľov.

Ilustračný obrázok k článku Policajti objasnili krádež liekov za viac ako päťstotisíc eur
Zdroj: TASR

Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave objasnili prípad krádeže liekov v treťom bratislavskom okrese z 24. mája 2016, ktorou bola spôsobená škoda vo výške takmer 568-tisíc eur.

Do dvoch týždňov od spáchania skutku čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu krádeže 34-ročný Ján Ch. z Bratislavy.

Na podklade zabezpečenej dôkaznej situácie bolo v danom prípade vyšetrovateľom Policajného zboru vznesené obvinenie aj 39-ročnému Danielovi P. z okresu Senica zo zločinu podielnictva a 38-ročnému Radovanovi T. z Bratislavy.

Vlámanie v nočných hodinách

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania sa mal obvinený Ján Ch. s doposiaľ neznámym páchateľom 24. mája.2016 v noč­ných hodinách vlámať do vnútorných priestorov skladu farmaceutickej spoločnosti na Starej Vajnorskej ulici v Bratislave.

Z priestoru slúžiaceho na uskladnenie liekov mali odcudziť lieky prevažne na liečbu onkologických ochorení, ako aj ochorenia diabetess mellitus.

Podľa zistení polície si mali obvinení Radovan T. a Daniel P. lieky pochádzajúce z tejto trestnej činnosti prevziať a odviesť na neznáme miesto.

Policajti odcudzené lieky ako aj osoby v tom čase podozrivé zo spáchania skutku vypátrali. Vypátraním liekov, ktoré nie sú bežne dostupné a nie sú ani voľno predajné, tak znížili možný negatívny dopad na zdravie pacientov.

Vyšetrovateľ v danom prípade zároveň spracoval podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. V súlade s Trestným zákonom hrozí Jánovi Ch. v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Obvineným z trestného činu podielnictva, Radovanovi T. hrozí trest odňatia slobody na dvanásť až dvadsať rokov a Danielovi P. na tri až osem rokov. Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberá odbor kriminálnej polície.

Čítajte aj: Polícia pátra po mužovi, ktorý v máji zrazil na priechode pre chodcov ženu a z miesta odišiel

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM