Nikola Richterová Rôzne

Podunajské vínne slávnosti ponúkli pohodu, dobré víno a iné dobroty

Návštevníci dvojdňového festivalu v Starej tržnici svoju účasť určite neoľutovali. Okrem kvalitného vína mali možnosť okúsiť zaujímavý program, či lahodné jedlo. Ľudia si tak pochutnávali na jaterniciach, rybách, guláši, domácom sušenom ovocí, či na kvalitnej pálenke.

Ilustračný obrázok k článku Podunajské vínne slávnosti ponúkli pohodu, dobré víno a iné dobroty
Foto: Nikola Richterová

Počas Podunajských vínnych slávností mali návštevníci možnosť okúsiť skutočne pohodovú atmosféru. Organizátori pre nich okrem ľudového programu pripravili aj množstvo dobrôt. Okrem vína od slovenských výrobcov mali na výber aj z množstva iných tovarov.

„Mňa najviac zaujala rakytníkovica. Takúto pálenku som predtým ešte nemal možnosť vyskúšať.“ povedal nám vysokoškolák Roman, ktorý sa ku stánku s páleným ovocím ešte niekoľkokrát vrátil a odporúčal ho aj svojim kamarátom.

Stará tržnica však okrem toho ponúkla aj množstvo jedla. Stánok Griff Restaurant s domácim jedlom mal veľký úspech. Ako nás informovala samotná predávajúca: „Najviac sa nám míňajú jaternice, tie máme veľmi kvalitné a hlavne domáce. Návštevníci ich preto vedia oceniť. Okrem toho ľudia chcú aj domáce mäsko, či ryby. Najskôr sme si však mysleli, že záujem bude najmä o guláš, no ten sa neteší až tak veľkému záujmu.“

Medzi stánkarmi zaujali aj stoly ozdobené sušeným ovocím a šťavami so značkou Južné Sady. Výrobca ovocia Gejza Varga sa pýši vlastnoručnou výrobou bez konzervantov, či pridávania cukru. „Ponúkame sušené slivky, hrušky, či jablká. Je to niečo iné, ako keď si to kúpite v obchode, lebo ide o naozaj prírodný výrobok, s ktorým je samozrejme aj viac roboty.“ dodal.

Podunajské vínne slávnosti trvajú dva dni od piatka 28. do soboty 29. novembra. Zajtra ich v Starej tržnici vystrieda ďalšia akcia s názvom Nedeľná paráda.

Podunajské vínne slávnosti
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM