Nina Táborská Samospráva

Podunajské Biskupice: Starostka a obyvatelia žiadajú políciu o zintenzívnenie policajných kontrol

Alžbeta Ožvaldová, starostka bratislavskej MČ Podunajské Biskupice, požiadala mestskú i štátnu políciu o zintenzívnenie kontrolných akcií. Rozhodla sa tak pre časté sťažnosti obyvateľov sídliska Medzi jarkami či vedenia Základnej školy Bieloruská na nedodržiavanie čistoty a verejného poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Podunajské Biskupice: Starostka a obyvatelia žiadajú políciu o zintenzívnenie policajných kontrol
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa starostky Ožvaldovej je situácia nepriaznivá v blízkosti obchodného centra Jantár na Bieloruskej a Lotyšskej ulici.

„Združujú sa tu na lavičkách, na pešej zóne prevažne obyvatelia z Pentagonu, prípadne iné neprispôsobivé osoby, ktoré robia dennodenne neporiadok, požívajú alkohol na verejnom priestranstve a ničia lavičky,“ uvádza starostka vo svojej žiadosti adresovanej polícii, ktorá je zverejnená na oficiálnej internetovej stránke Podunajských Biskupíc.

Za problémové považuje aj správanie drogovo závislých ľudí, ktorí podľa jej slov sústavne narúšajú pokojný život obyvateľov na sídlisku svojím vystupovaním a znečisťovaním okolia. Požiadala preto Mestskú políciu hlavného mesta SR Bratislavy a Obvodné oddelenie Policajného zboru Podunajské Biskupice o pomoc pri riešení tohto stavu, a to zvýšením počtu ich kontrolných akcií.

Mestská polícia spomínané ulice radí z pohľadu svojich štatistík na siedme a deviate miesto. „Ako v jednej z mála mestských častí hlavného mesta je výkon služby zabezpečovaný aj prostredníctvom troch okrskárov mestskej polície vyčlenených len pre túto mestskú časť a týmto vypomáhajú ešte aj motorizované hliadky mestskej polície,“ povedal hovorca MsP hlavného mesta SR Bratislavy Peter Pleva.

V tomto roku riešili hliadky mestskej polície v Podunajských Biskupiciach 1421 prípadov. Z toho 74 skutkov sa týkalo porušení všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku a 41 konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.

„Pokiaľ ide o priestupkovosť na Bieloruskej ulici, tu sme riešili 72 skutkov a na Lotyšskej ulici celkovo 42 skutkov,“ spresnil Pleva.

Štátna polícia tvrdí, že okoliu bratislavského obytného domu Pentagon aj lokalite, ktorú spomína starostka, venuje pozornosť. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karin Považanovej tu pravidelne monitorujú hliadky z obvodných oddelení PZ a z Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Bratislave.

Tie vykonávajú časté kontroly osôb a realizujú tiež preventívne aktivity a akcie zamerané na drogovú, násilnú a majetkovú trestnú činnosť či vypátranie hľadaných osôb.

„Problémy v tejto lokalite riešime aj v spolupráci s mestskou časťou Vrakuňa, mestskou políciou, správcovskými spoločnosťami, ktoré majú na starosti objekt Pentagon,“ uviedla hovorkyňa, ktorá dodala, že polícia aj naďalej plánuje rôzne opatrenia s cieľom zamedziť porušovaniu verejného poriadku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM