Rôzne

Podporte jedinečný projekt od Cyklokoalície a doprajte seniorom vietor vo vlasoch

Občianske združenie Cyklokoalícia prichádza s unikátnym projektom, ktorého cieľom je spestriť život seniorom v domove dôchodcov. Podporiť ich môžete aj vy!

Ilustračný obrázok k článku Podporte jedinečný projekt od Cyklokoalície a doprajte seniorom vietor vo vlasoch
Zdroj: Cyklokoalícia

Život seniorov v domovoch dôchodcov býva často monotónny a nudný. Zmeniť sa to snaží občianske združenie Cyklokoalícia, ktoré vymyslelo projekt Bicyklovanie neobmedzené vekom. Tento unikátny nápad má za úlohu spestriť každodenné chvíle našich seniorov v sociálnych zariadeniach.

Podobný projekt sa im už podarilo zrealizovať v domove sociálnych služieb v Rači a teraz ho chcú spustiť v ďalšom domove dôchodcov, tentokrát na Pažítkovej ulici v Ružinove.

Cyklovychádzky pre seniorov

Cieľom tohto projektu je vytvoriť systém pravidelných cyklovychádzok v prepravnom bicykli (rikši) za pomoci dobrovoľníkov. Tí ich budú voziť po okolí a na miesta, ktoré si seniori sami vyberú. Rikša bude k dispozícii priamo v domove dôchodcov a seniori ju budú môcť využívať kedykoľvek po dohode s dobrovoľníkmi.

„Prínosom projektu je podpora aktívneho starnutia, zviditeľňovanie tejto časti populácie a spestrenie každodennosti života seniorov v domovoch,“ vysvetľujú význam projektu členovia OZ Cyklokoalícia.

Dajte hlas TOP projektu

Vďaka svojej ušľachtilosti získal tento projekt podporu z Nadácie Poštovej banky, v rámci grantového programu Nápad pre 3 generácie. Program je venovaný deťom, mladým ľuďom, aktívnym ľuďom a seniorom, ktorým je blízka myšlienka dobrovoľníctva. Nadácia vybrala 21 skvelých, verejnoprospešných projektov z celého Slovenska, medzi ktorých prerozdelila sumu 29 000 eur.

Okrem toho spustila hlasovanie za TOP projekt. Nápad, ktorý bude mať najväčší počet hlasov, získa ďalších 1 000 eur na jeho lepšiu realizáciu. Projekt Bicyklovanie neobmedzené vekom môžete podporiť na webovej stránke Nadácie Poštovej banky do 10. decembra 2017.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM