Krimi

Podplácanie na úrade: NAKA zadržala pracovníčku stavebného úradu v Novom Meste

Stavebný úrad v Novom Meste dostal anonymný podnet, ktorý upozorňoval na údajné korupčné správanie jednej z pracovníčok.

Ilustračný obrázok k článku Podplácanie na úrade: NAKA zadržala pracovníčku stavebného úradu v Novom Meste
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala jednu z pracovníčok stavebného oddelenia miestneho úradu v bratislavskom Novom Meste. Stalo sa tak ešte v polovici januára tohto roka, a to priamo pri preberaní úplatku. Potvrdil to novomestský hovorca Marek Tettinger.

Podplácanie na úrade

„Pred časom sme dostali anonymný podnet, ktorý upozorňoval na údajné korupčné správanie jednej z pracovníčok stavebného oddelenia,“ priblížil Tettinger. Tá mala údajne inkasovať bližšie nešpecifikované sumy za úkony, ktoré súviseli so stavebným konaním.

Vedenie miestneho úradu podľa hovorcu okamžite postúpili daný podnet na orgány činné v trestnom konaní. „Následne nás kontaktovali pracovníci NAKA, ktorí začali vo veci bezodkladne konať. Podarilo sa im prichytiť pracovníčku priamo pri preberaní úplatku a následne ju odviedli z pracoviska,“ uviedol Tettinger.

Hovorca v tejto súvislosti zdôrazňuje, že miestny úrad je od začiatku celého prípadu maximálne súčinný so všetkými policajnými zložkami. Odôvodňuje to tým, že samospráva si zakladá aj na transparentnosti, ktorá pre nich nie je „prázdnym“ slovom. „Vzhľadom na prebiehajúce policajné vyšetrovanie ďalšie informácie poskytnúť nemôžem,“ dodal Tettinger.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM