Samospráva

Podchod na Trnavskom mýte sa má zmeniť na obľúbený verejný priestor

Spoločnosť Immocap má záujem zrekonštruovať podchod na Trnavskom mýte. Návrh však musia ešte odobriť poslanci Mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Podchod na Trnavskom mýte sa má zmeniť na obľúbený verejný priestor
Zdroj: Dnes24.sk

Zámerom investora je kompletne podchod vynoviť nielen po funkčnej stránke, ale aj architektonickej a zmeniť ho na bezpečný a obľúbený verejný priestor. Odhadovaná suma investície je viac ako jeden milión eur.

Majú záujem o dlhodobý prenájom

Ide o priestor, ktorý je v kritickom stave a je dlhodobo zanedbaný, pričom predstavuje jeden z najdôležitejších bratislavských dopravných uzlov. Vzhľadom na to, že Immocap je investorom nákupného centra Central, spoločnosť sa už dlhšie snažila vyriešiť nevyhovujúcu situáciu s podchodom.

„Naším zámerom je zveľadiť podchod pre Bratislavčanov, ako aj návštevníkov mesta a dosiahnuť, aby táto vstupná brána do Central-u prestala byť akousi strašidelnou čiernou dierou. Máme preto záujem o dlhodobý prenájom priestoru,“ približuje Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap.

Projekt predložili magistrátu

Podľa jeho slov sa nové Mýto môže stať centrálnym bodom stretávok, prestupov a prepojením na dominanty okolia. Zámer investora je tak príležitosťou na viditeľnú zmenu v živote Bratislavčanov, keďže podchodom prejde denne desiatky ľudí.

„Naším cieľom je vytvoriť príjemné miesto, cez ktoré budú ľudia prechádzať radi a s pocitom bezpečia. Usilujeme sa aj o zabezpečenie plynulého chodu a odbremenenie mesta o časť prevádzkových nákladov. Je to pre nás výzva, ale keď sa nám to podarí, bude to skvelé,“ dodáva Martin Šramko.

Projekt pre rekonštrukciu podchodu na Trnavskom mýte bol predložený Magistrátu mesta Bratislavy a aktuálne je v rukách poslancov Mestského zastupiteľstva.

Čítajte aj: O podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie prejavili záujem hneď dvaja investori

Trnavské mýto - súčasný stav podchodu
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM