Tomáš Stupavský Rôzne

Podchod na Patrónke prešiel kompletnou rekonštrukciou. Bohužiaľ, opäť to bola iniciatíva súkromníka a nie mesta

Opäť sa vraciame k téme zanedbané podchody v Bratislave. Väčšina týchto verejných priestorov je v katastrofálnom stave, ale v nedávnej dobe došlo k obnove ďalšieho zdemolovaného podchodu. Bohužiaľ, zase v tom mal prsty súkromný investor a nie mesto.

Ilustračný obrázok k článku Podchod na Patrónke prešiel kompletnou rekonštrukciou. Bohužiaľ, opäť to bola iniciatíva súkromníka a nie mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Podchod na Patrónke pri budove Westend Gate prešiel kompletnou revitalizáciou. Zaslúžila sa o ňu spoločnosť J&T REAL ESTATE. Na oprave podchodu sa začalo koncom minulého roka. Ten dostal nový prístrešok, vyčistené obklady a dlažby. Došlo aj k celkovej výmene osvetlenia a úprave podhľadu.

Keď sú rekonštrukcia chýlila k záveru, boli do podchodu pozvaní sprejeri, ktorí na steny naniesli dopredu dohodnutý motív.

Ďalší plán

„Revitalizácia podchodu pri budove Westend Gate je pokračovaním projektu J&T REAL ESTATE PRE BRATISLAVU v rámci, ktorého sme v minulosti zrenovovali Veľkú závojovú fontánu v Ružinove, podchod pod Staromestskou ulicou a zastávku Zochova. V blízkej budúcnosti plánujeme v rámci projektu PRE BRATISLAVU zrevitalizovať zeleň pri zastávke Zochova,“ povedala hovorkyňa J&T Real Estate Katarína Krajňáková.

Prečítajte si tiež: Ako zveľadiť bratislavské podchody? Jediná možnosť, prenajať priestory súkromníkovi

Ako Krajňáková doplnila súčasťou výstavby WESTEND biznis zóny boli aj významné investičné projekty do infraštruktúry a verejných priestorov. Známy developer vybudoval v spomínanej lokalite nový kruhový objazd a čiastočne zrekonštruoval križovatku, ktorá sa napája na Lamačskú cestu.

WESTEND je biznis zóna na Patrónke, ktorá zahŕňa predovšetkým administratívnu výstavbu. Dominantou tejto lokality sú 17-poschodový Westend Square a 18-poschodový Westend Tower. V budúcnosti má v komplexe pribudnúť aj ďalší objekt s názvom Westend Plazza.

J&T Real Estate má vo svojom portfóliu niekoľko známych bratislavských projektov ako River Park, Panorama City, Zuckermandel, Kempinski Hotel River Park.

Prečítajte si tiež: Podchody- strašiak Bratislavy. Existuje v súčasnosti riešenie?

Prečítajte si tiež: Podchod na Hodžovom námestí: Takto má vyzerať verejný priestor v hlavnom meste!

Prečítajte si tiež: Otras a hrôza! Tieto slová vystihujú zanedbaný podchod na Trnavskom mýte

Zdroj foto: J&T REAL ESTATE

Podchod na Patrónke pri budove Westend Gate
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM