Nina Táborská Rôzne

Podchod na Patrónke bez plagátov a čmáraníc? Sen mnohých cestujúcich sa stáva realitou

Ak prechádzate podchodom na Patrónke, netreba vám opisovať zúbožený stav, v akom sa toto obzvlášť frekventované miesto nachádza. Teda, nachádzalo. Zastávka Patrónka na Lamačskej ceste a podchod pod ňou sa konečne dočkali revitalizácie. Strašidelné miesto je čisté, bez plagátov a čmáraníc.

Ilustračný obrázok k článku Podchod na Patrónke bez plagátov a čmáraníc? Sen mnohých cestujúcich sa stáva realitou
Zdroj: Dnes24.sk

Práce na revitalizácii sa začali 16. novembra a dnes môžu Bratislavčania vidieť konkrétny výsledok – podchod a vstupy do neho sú čisté, zo stien boli odstránené čmáranice.

Podchod a zastávky na Patrónke sú veľmi frekventované a využívajú ich cestujúci v mestskej hromadnej doprave a tiež v regionálnej autobusovej doprave v smere Bratislava – Záhorie – Bratislava. Patrónka je tak jednou z malých „vstupných brán“ do Bratislavy.

Prečítajte si tiež: Podchody- strašiak Bratislavy. Existuje v súčasnosti riešenie?

Mesto Bratislava sa v spolupráci so spoločnosťou J&T Real Estate rozhodli, že budú spolupracovať pri revitalizácii autobusových zastávok a pochodu, ktorých vlastníkom je bratislavská samospráva. Súkromná spoločnosť v rámci projektu financuje a zabezpečuje všetky práce.

„Vieme, že boj s grafitmi je dlhý boj a uvedomujeme si tiež riziko, že podchod môžu vandali opäť rovnako znehodnotiť, ale odstraňovať ich, je jediné riešenie. Steny budú natreté antigrafitovým náterom, aby ich budúca údržba bola efektívnejšia a rýchlejšia,“ povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

„Cestujúca verejnosť si zaslúži kvalitný a dôstojný verejný priestor, čo doteraz Patrónka za pôvodného stavu nebola," doplnil primátor. V rámci doterajšej obnovy boli vyčistené steny a stropy podchodu, schodiskové steny, podlahy podchodu a samotné schodisko. Na jar budúceho roku prejdú úpravou aj zastávky.

Úprava zastávky Patrónka je ďalším zo série projektov revitalizácie verejných priestorov. Úpravy prebehli už na predstaničnom námestí či Kollárovom námestí. Mesto plánuje úpravy a pripravuje podobné projekty napríklad aj na Kamennom námestí, Trnavskom mýte či v ďalších miestach Bratislavy – napríklad v rámci projektu „Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy“ aj na Námestí slobody.

Prečítajte si tiež:

Nevzhľadné graffity nápisy z centra mesta postupne miznú

Pozrite si rebríček 5 najškaredších dopravných uzlov v Bratislave + FOTO

Zdroj foto: J&T Real Estate.

Podchod na Patrónke
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM