Aktualizované Krimi

Pod Prístavným mostom sa zrazil autobus MHD s osobným autom

Pri nehode sa zranilo najmenej osem cestujúcich. Na mieste zasahovali záchranné zložky.

Ilustračný obrázok k článku Pod Prístavným mostom sa zrazil autobus MHD s osobným autom
5
Galéria
Zdroj: Revízori aktuálne BA Facebook

Na kruhovom objazde pod Prístavným mostom v Bratislave sa vo štvrtok popoludní zrazil autobus MHD s osobným autom. Pri nehode sa zranilo najmenej sedem cestujúcich. Na mieste zasahovali záchranné zložky. Potvrdili to Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave a hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Osem zranených

„Došlo ku kolízii linky číslo 74 s osobným vozidlom. Evidujeme osem zranených cestujúcich, náš vodič bol ošetrený na mieste. Nehoda je v štádiu riešenia políciou,“ povedala Volfová.

Na mieste bolo 11 hasičov, ktorí poskytli osobám prvú pomoc, vykonávali protipožiarne opatrenia na vozidlách a pracovali na stabilizovaní autobusu proti prevráteniu. „Zranené osoby boli vyšetrené zdravotnou záchrannou službou,“ uviedlo operačné stredisko.

Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala osem zranených. Štyri osoby boli ošetrené na mieste a nebol potrebný ich prevoz do nemocnice. „Ďalšie štyri osoby, z toho dve deti, boli prevezené do nemocníc v Ružinove, na Kramáre a do Detskej fakultnej nemocnice. Všetci boli pri vedomí a v stabilizovanom stave,“ informovala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Vodič nenafúkal

Podľa informácií krajského policajného hovorcu Michala Szeiffa došlo k nehode v čase krátko pred 15.00 h v kruhovom objazde pod Prístavným mostom, pričom jej účastníkmi boli autobus MHD a osobné motorové vozidlo. „Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo v kruhovom objazde k zrážke autobusu MHD, ktorý prechádzal objazdom v smere na Bajkalskú ulicu a osobného motorového vozidla, ktoré prechádzalo objazdom v smere do mestskej časti Petržalka,“ opísal Szeiff.

Prítomnosť alkoholu u vodičov podľa hovorcu KR PZ dychová skúška nepreukázala. Celková škoda spôsobená nehodou bola predbežne vyčíslená na približne 12-tisíc eur.

„Vyšetrovaním presných príčin, ako aj okolností, ktoré tejto dopravnej nehode predchádzali, sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave,“ uzavrel Szeiff.

Nehoda autobusu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM