Kultúra Rôzne

Pod hradom Devín si pripomenieme slávnu tradíciu. V hlavnej úlohe ríbezle

Devín sa na jeden deň premení na ríbezľové kráľovstvo. Môžete ochutnať víno, koláče, sirupy a iné dobroty z ovocia, ktoré je tak typické pre túto oblasť.

Ilustračný obrázok k článku Pod hradom Devín si pripomenieme slávnu tradíciu. V hlavnej úlohe ríbezle
6
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Po úspešnom minulom roku si Devín opäť pripomenie svoju slávnu ríbezľovú históriu na celodennom kulinárskom podujatí Ríbezľový Devín.

Ríbezľová tradícia

Cieľom podujatia je predstaviť návštevníkom tému pestovania ríbezlí a slávnu tradíciu výroby kvalitného ríbezľového vína v Devíne. Pripíjalo sa tu s ním už koncom 19. storočia a tradícia výroby moku z červených bobulí trvá dodnes.

Okrem degustovania vín z červených aj čiernych ríbezlí, môžete ochutnávať aj samotné ovocie, ríbezle s cukrom, taktiež džemy, sirupy, bublaninu a iné pečené dobroty, zmrzlinu, dreň či iné výrobky z ribezlí. Samozrejme, nemôže chýbať ani ríbezľový burčiak.

Hudba, tanec aj sokoliari

Príjemnú atmosféru počas celého dňa dotvorí aj bohatý kultúrny program. Dobrú náladu medzi ľudí prinesie kapela Funny Fellows a na programe budú aj tanečné vystúpenia či workshopy a taktiež známi dídžeji Malalata s reggae hitmi.

Zabaviť sa môžete aj na sprievodných podujatiach ako Bazár starožitností, Remeselné trhy, Sokoliarsky dvor a pre deti bude pripravené aj maľovanie na tvár a iné atrakcie. Tešiť sa môžete aj na 50 unikátnych historických bicyklov v rámci medzinárodného stretnutia velocipedistov Velo Orbis.

Druhý ročník podujatia Ríbezľový Devín organizuje Bratislavský okrášľovací spolok a uskutoční sa v sobotu 15. júla od 10:00 do 22:00 hod. pod hradom Devín.

Ilustračný obrázok

Víno Devín
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM